середа, 05 лютого 2020 09:29

Десерт створили випадково

Десерт створили випадково
Нутеллу створили випадково. Фото: grande-dolce.com.ua

5 січня відзначається Всесвітній день "Нутелли". Це шоколадно-горіхова паста родом з Італії. Кожні 2,5 сек. продається одна її банка. Для порівняння: у світі дитина народжується лише кожні 8 сек.

Для виробництва пасти використовують 25% видобутих у світі горіхів.

1946 року власник пекарні П'єтро Ферреро почав виробляти шоколадні батончики м'якої консистенції під назвою "Джандуйо", за іменем одного з місцевих карнавальних персонажів.

Ввезення какао в Італію в перші повоєнні роки було обмежено. Це підштовхнуло П'єтро Ферреро використовувати на додаток до какао-масла обсмажені й перемелені лісові горіхи. М'які шоколадно-горіхові батончики користувалися великим попитом.

Якось залишене на ніч замовлення розтануло від спеки. Тому П'єтро Ферреро став гарячково намазувати шоколадно-горіхові батончики, що розтанули, на тонкі скибки хліба. Жалюгідна на перший погляд спроба кондитера врятувати становище обернулася перемогою.

1946 рік став фактичним початком для компанії "Ферреро", відомої сьогодні в усьому світі. Подальші експерименти сім'ї Ферреро з шоколадно-горіховою пастою привели до того, що 1951 року вона отримала нову назву Supercrema ("Суперкрем"), а ще через 13 років, 1964 року, Мікеле Ферреро - син П'єтро, вивів на ринок новий продукт "Нутелла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний подарунок: 20 ідей створення солодких букетів

Крім шоколадно-горіхової пасти, компанія Ферреро відома й іншими своїми продуктами, серед яких всесвітньо відомий шоколад "Кіндер" (Kinder) у його різних формах, освіжаюче драже "Тік-Так" (Tic Tac), цукерки "Рафаелло" (Raffaello) та ін.

31 січня 1893 року в Патентному бюро США зареєстровано торгову марку "Coca-Cola".

Цей напій створив 1886 року доктор Джон Пембертон з Атланти як лікувальний напій. Після поранення на війні він мав залежність від знеболювального. У пошуках ліків від цієї залежності Пембертон почав експериментувати з препаратами на основі листя коки. Створив популярний напій нібито від депресії, наркоманії, алкоголізму.

Зараз ви читаєте новину «Десерт створили випадково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі