понеділок, 20 січня 2014 14:45

"Броколі дає салату м'якості, кедрові горіхи — запашного аромату", - кухар Фернандо Мельчор
12

Фото: Фото: Катерина Гончарова

"Найголовніше в приготуванні страв — ваша фантазія. Придумуйте нові комбінації, експериментуйте. Нехай ваша особиста кухня постійно еволюціонує. Страва — ваш винахід, а ви — її дизайнер, - каже шеф-кухар ресторану іспанської кухні "La Paella" Фернандо Мельчор. Вже більше 10 років відомий кухар і успішний ресторатор живе в Україні. Навесні планує перенести свій заклад з Севастопольсьокї площі на Поділ.

"Я можу прийти до вас у гості і не знати, що у вас є в холодильнику. Але відкрию його, дістану, що є, і напевно приготую якусь нову страву. Сьогодні я покажу, як готую отак спонтанно придуману страву - салат із броколі, сиру фета, хамону і анчоусів".

Для порції салату знадобляться: дві великі жмені розмороженої брокколі, шматок сиру фета, три маленькі шматки солоних анчоусів і 100 грамів порізаного тонкими скибками хамону, одна-дві столові ложки кедрових горіхів. Для спецій і декору — оливкова олія, 70 грамів білого сухого вина, сіль, сушений базилік, чорний мелений перець, оливки. До слова, заміть фети можна взяти рокфор, а замість хамону - шинку, зазначає кухар.

Розігріває сковорідку з оливковою олією, кладе на неї смажитись броколі, солить. Через пару хвилин вливає біле вино, додає хамон і кедрові горішки. Смажить ще зо три хвилини.

"Броколі викладаю на тарілку веселим "кущиком". Горішки можна ще трохи посмажити, щоб стали ароматніші, а з хамону вийде зайва солоність. Для цього повертаю їх на вогонь і додаю у сковорідку трохи оцту, буквально півчайної ложки. Оцет в дуеті з високою температурою вбиває сіль".

Викладає добре просмажені хамон і горішки до броколі. Ріже кубиками і кладе на тарілку сир фета. Зверху — шматочки анчоусу. Посипає сушеним базиліком, чорним меленим перцем і збризкує оливковою олією.

"В салатах бажано змішувати різні за структурою і смаком продукти. Салат — це суміш, не бійтеся. Добре, якщо міститиме щось солодке і в міру гостре, м'яке і тверде. А ще краще — і холодне, і тепле. В нашому салаті переважає солоний смак, проте броколі і фета додає йому м'якості, кедрові горіхи — запашного аромату і хрусткості".

 

Зараз ви читаєте новину «"Броколі дає салату м'якості, кедрові горіхи — запашного аромату", - кухар Фернандо Мельчор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі