понеділок, 22 липня 2013 18:57

Баклажани тушкують у часнично-томатному соусі
9

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

30-річна черкащанка Ольга Хандусь готує холодну страву з баклажанів із додаванням двох інгредієнтів: часнику та помідорів.

"Ця страва надзвичайно легка у приготуванні, до того ж, абсолютно не витратна. У літній сезон дуже полюбляємо їсти синенькі - так у нас називають баклажани. А тут усе швидко і не калорійно", - розповідає дівчина.

Вона бере помідори і заливає їх окропом.

"Для того, щоб легко обібрати помідори, потрібно їх залишити у гарячій воді на 10 хвилин", - радить господиня.

Тим часом миє баклажани і ріже їх упоперек, маленькі залишає цілими. Чистить часник і подрібнює його. Робить невеликі надрізи в овочах і закладає посолені частинки часнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баклажани вирощують у пляшках з-під мінералки

"Часник має бути тоненьким, але не дуже дрібним. Головне, щоб дірочки були тісними, адже у протилежному випадку часник "вискочить", чого допускати не треба", - наголошує вона.

Дістає з окропу помідори і легенькими надрізами знімає скоринку.

Викладає у каструлю баклажани і зверху шаткує томати.

"Помідорів треба брати багато, тоді страва буде смачнішою", - запевняє дівчина.

Наливає 1/3 склянки води і тушкує 15 хвилин. Потім додає солі й олії. Залишає страву ще на 15 хвилин.

Смакувати баклажанами господиня радить в охолодженому вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Баклажани тушкують у часнично-томатному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі