Азіатські страви привертають увагу своєю неординарністю. З простих продуктів виходить незвичайний обід. Гострі страви з великою кількістю прянощів, широке використання рису і локшини - ось чим відрізняєтьсяця кухня. Згідно азіатським релігіям їжа потрібна не тільки для тіла, але і для душі. Тому велика увага приділяється оформленню і подачі.
Щоб скуштувати такі страви не обовязково йти у дорогі ресторани. Можна відчути себе шеф-кухарем і приготувати легко східні шедеври.
Рис з яйцем по-китайськи
Інгредієнти:
150 г рису
3 яйця
2 зубчики часнику
5 головок цибулі
2 ст. л. олії
125 г зеленого горошку
1 ст. л. соєвого соусу
Приготування:
Відварити рис 15 хвилин. Він повинен бути майже готовий, але не зовсім м'яким.
Злити воду і промити його під холодною водой.
В каструлю покласти яйця. Трохи збити і поставити на маленький вогонь.
Підігріти, помішуючи, 5 хвилин. Нагріти олію у глибоку сковороду.
Додати подрібнений часник, дрібно нарізану цибулю, відварений горошок і обсмажити, помішуючи, 2 хвилини.
Додати рис, яйця, соєвий соус і дрібку солі. Перемішати.
Розкласти по тарілках і подавати до столу.
Салат з локшини і креветок по-азійському
Інгредієнти:
600 г тонкої локшини
1 кг креветок
1 шт. болгарський перець
1 пучок базиліка
150 мл соєвого соусу
сіль, перець
2 ст. л оливкової олії
Приготування:
Зварити креветки та порізати кубиками болгарський перець.
Залити локшину окропом. Посолити, поперчити і залишити на 5 хвилин.
Перекласти її у велику миску. Додати креветки, перець, базилік, оливкову олію і акуратно перемішати.
Розділити салат по тарілках. Полити соєвим соусом і відразу подавати.
Коментарі