середа, 06 січня 2021 18:23

Ароматна фарширована качка на свята: 3 види начинок

Фарширована качка гарно виглядає на столі, але її варто довго готувати. Якщо дотримуватися технології підготовки, м'ясо вийде ніжне і соковите.

У цій статті зібрані рецепти фаршированої качки в духовці до Різдва. Кожна з цих рецептів обов'язково сподобається усім гостям.

Качка фарширована яблуками і сливами

Автор: blog.metro.ua
 

Інгредієнти:

Качка — 1 тушка

Яблука кисло—солодкі — 6 шт.

Сливи — 4 шт.

Мед (рідкий) — 2 ст. л.

Приготування:

Качку натерти сіллю, спеціями, ароматними травами. Нарізати яблука на четвертинки, видаливши серцевину з насінням.

Сливи розділити на половинки, видаливши кісточку. Ними нафарширувати підготовлену качку. Черевце сколоти за допомогою зубочисток.

Зверху помастити фаршировану качку медом. Покласти на деко або в вогнетривку форму спинкою донизу.

Пекти при 180 ° С орієнтовно 90 хв. Готовність перевіряти зубочисткою. Страва буде готовою, коли сік почне виділятися прозорий, а сама качка стане золотисто-рум'яною.

Качка фарширована рисом та чорносливом

Автор: ye.ua
 

Інгредієнти:

Тушка качки

Майонез – 100 г

Оливки без кісточок – 60 г

Лимон – 1 шт.

Чеснок – 3 дольки

Петрушка – 0,5 пучка

Для фарша

Рис – 150 г

Чорнослив – 100 г

Масло вершкове– 2 ст. л.

Зелень петрушки – 0,5 пучка

Приготування:

Рис відварити в підсоленій воді, охолодити.

Чорнослив залити гарячою водою. М'ясо відокремити від кісточок і крупно нарізати. Додати подрібнену зелень, посолити і заправити розтопленим вершковим маслом.

Підготовлену тушку качки помастити майонезом. Залишити в прохолодному місці на 40 хв.

Натерти тушку сумішшю із товченого часнику, червоного і чорного перцю, материнки і солі, наповнити фаршем. Черевце зашити нитками або сколоти шпажками.

Фаршировану качку пекти до утворення золотистої скоринки. Потім додати трохи води, запікати до готовності.

Час від часу поливати тушку соком, що виділяється із жиром. Готову качку нарізати порційними шматками, прикрасити оливками, кільцями лимона і гілочками петрушки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо на Різдво: 3 апетитні страви для пригощання гостей

Качка фарширована свіжою капустою

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти:

Качка — 2 кг

Капуста свіжа — 400 г

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Чорний перець горошком — 6 шт.

Лавровий лист — 3 шт.

Лимонний сік — 1 ст. л.

Насіння кмину — 0,5 ч. л.

Приготування:

Підготовлену тушку приправ спеціями, залишити у прохолодному місці.

Кістки і тельбухи (за винятком печінки) залити холодною водою і поставити варитися. Перед початком кипіння зняти піну, покласти очищену від лушпиння цибулину, декілька горошин чорного перцю. Варити 1 год.

За 5 хв. до закінчення варіння покласти лавровий лист. Готовий бульйон процідити. Нарізати зняте з кісток м'ясо і тельбухи, печінку. Нашаткувати капусту.

Розігріти на сковороді олію, покласти капусту і тушкувати15 хв. Додати лимонний сік, насіння кмину, сіль. Тушкувати капусту до готовності. Додати порізане м'ясо, перемішати. Нафарширувати качку теплою капустяною начинкою.

Зашити місце патрання, підвернувши хвостик качки всередину. Закрити верхній отвір в тушці, заправивши всередину шкіру шиї.

Обсмажити качку, повертаючи, до рум'яної скоринки з усіх боків. Додати бульйон, щоби він покривав тушку на 5 см. Закрити кришкою, тушкувати 50 хв, періодично поливаючи качку бульйоном. Відкрити кришку, збільшити вогонь, упарити бульйон до консистенції соусу.

Готову качку викласти на тарілку і полити соусом.

На Різдво хочеться особливої затишної атмосфери. У цьому допоможе ​​святкове сервірування в червоних, зелених і срібних тонах. А для створення більш елегантного вигляду вашого святкового столу можете використовувати вершкові квіти з золотими акцентами, і блискучими елементами.

Зараз ви читаєте новину «Ароматна фарширована качка на свята: 3 види начинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі