понеділок, 26 жовтня 2020 10:20

Як виправити найчастіші помилки у приготуванні еклерів

Як виправити найчастіші помилки у приготуванні еклерів
Секрети еклерів: як зробити ніжні тістечка. Фото: tutkatamka.com.ua

Хрусткі еклери з ніжними начинками обожнюють навіть гурмани. А ось готувати примхливі ласощі виходить не у всіх.

Вони тріскаються, але причина невідома. Можливо справа у борошні, технології приготування чи духовці.

Причини невдалих еклерів:

1. Дуже висока температура випікання

Температурний режим важливо підбирати індивідуально під кожен рецепт та духовку.

Якщо вказано "розігріти до 250, випікати при 160 градусах", потрібно знати, як правильно це робити. Після розігріву духовку вимкнути. Поставити еклери і чекати, коли температура опуститься до 160. Тільки тоді включити та допікати.

2. Зайва волога в тісті.

Тісто рветься від найменших коливань повітря в печі. Тому загородити вентилятор перфорованим листом та ставити обдув на мінімальний режим.

3. Бульбашки в тісті

Щоб з самого початку не допустити потрапляння повітря – додати яйця без допомоги вінчика або ручного міксера. Занадто інтенсивно не перемішувати. У мішок перекласти відразу все тісто. Якщо це робити порційно – над кожним шаром залишається повітря.

Позбутися від бульбашок можна, заповнивши половину мішку тістом. Розподілити його всередині тонким шаром. Продавити рукою місця скупчення повітря та підігнати тісто до насадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тісто на еклери має бути гладке й блискуче

Якщо дно еклерів сильно припікається, треба регулювати жар. Для цього поставити порожнє деко вниз, а еклери випікати на рівень вище. Допоміжне деко врятує і від глибоких розривів зверху. Розігріти його разом з духовкою і налити туди 0,5 склянки води.

Тістечка ростуть, пар зволожує скоринку, й вона не тріскається. Через 25 хв. після підняття еклерів, духовку можна відкрити та випустити пар.

Торти ніколи не вийдуть із моди і є доречними на будь-якому святі. З кожним роком все більше оригінальних тенденцій з'являються в дизайні кондитерських виробів. Вони задають тон святу і багато чого розповідають про смак хазяїна.

Минулий рік приніс в дизайн кондитерських виробів багато нових та сильних тенденцій, які не втратять свою актуальність, а об'єднаються з новими напрямками.

Зараз ви читаєте новину «Як виправити найчастіші помилки у приготуванні еклерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі