вівторок, 31 серпня 2021 09:54

Як швидко зробити ідеальні сирники: п'ять рецептів від дієтолога

Як швидко зробити ідеальні сирники: п'ять рецептів від дієтолога
Ніжні сирники роблять із рисовим борошном та кокосовим маслом. Фото: instagram.com/yulia_dietolog

Ідеальний сніданок чи десерт на обід - сирники. Цю смачну страву обожнюють мільйони людей. Є сотні рецептів і кожен може вибрати свій. Щоб не витрачати багато часу та зусиль, можна приготувати котрийсь із цих п'яти варіантів.

Про це пише дієтологиня Юлія Шевчук в Інстаграм.

"Сирники, приготовані за цими рецептами, виходять пухкими та не розвалюються. А секрет простий – рисове борошно замість пшеничного. Це дозволяє сирникам бути ніжними та гарно тримати форму", - поділилася Юлія Шевчук.

1. Класичні

Інгредієнти:

400 г пастоподібного сиру

40 г рисового борошна

1 яйце

1 банан

Приготування:

Всі інгредієнти необхідно змішати, сформувати сирники та обсмажити на кокосовій олії.

2. Сирні

Інгредієнти:

200 г сиру

15 г рисового борошна

1 яйце

15 г кукурудзяного крохмалю

50 г твердого тертого сиру

Приготування:

Все потрібно змішати, сформувати сирники та обсмажити до золотистого кольору на середньому вогні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінська розсекретила ідеальний рецепт яблучного повидла

3. Фінікові

Інгредієнти:

300 г сиру

2 ст. л. борошна

1 яйце

10 фініків дрібно порізаних

1 ч. л. розпушувача

Приготування:

Змішати всі інгредієнти та замісити тісто. Сформувати сирники та обсмажити на розігрітій сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки. Подавати зі сметаною, медом чи улюбленим варенням.

4. Ягідні

Інгредієнти:

400 г сиру

40 г рисового борошна

1 яйце

150 г ягід

½ збитого банана

Приготування:

Змішати сир, яйце, борошно та цукор. Сирну масу розділити на невеликі кульки по 60 г, сформувати з них сирники та з двох боків обсмажити на сковороді.

5. Шоколадні

Інгредієнти:

250 г сиру

4 ст. л. манки

1 яйце

2 ст. л. какао

1 банан

Приготування:

Домашній сир пропустити через м'ясорубку або протерти крізь сито. Додати решту продуктів і сформувати сирники, обсмажити. Подати зі сметаною та улюбленим джемом.

Вранці важко проснутися не те, що стояти довго біля плити. Врятує омлет, який вигадали французи. Він ситний і надзвичайно простий у приготуванні, тому не забере у вас багато часу, але при цьому наситить організм на половину дня, так і додасть йому достатньо енергії, оскільки яйця є білковим продуктом.

Омлет полюбили готувати і в інших країнах. Італійці роблять свій варіант – фрітатту, іспанці – тортилью, японці – омуретсу, татари – тунтерму, у Стародавньому Римі омлети були десертами, які готувалися з медом. А для українців омлет – це ранкова повітряна страва.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко зробити ідеальні сирники: п'ять рецептів від дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі