Після свят залишаються паски, які вже затверділи. Їх не можна ні їсти, ні викинути. Хіба що в чаї розмочувати.
Виявляється, з них ще можна отримати смачну випічку. У цьому рецепті йдеться про чорничні мафіни. Хоча можна брати будь-які заморожені мафіни.
Інгредієнти:
400 г підсохлих пасок
150 г чорниці або інших заморожених ягід
4 яйця
400 мл молока
4 ст. л. цукру
Приготування:
Духовку розігріти до 180 ° С. Більшу частину пасок нарізати кубиками або порвати на шматочки руками. Залишки м'якуша розкришити.
Збити яйця віничком разом з цукром і дрібкою солі, влити молоко і перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирний сніданок: назвали 3 смачні страви
Додати яєчну суміш до нарізаних пасок разом з ягодами і дрібкою кориці. Залишити на 10 хвилин, щоб м'якуш просочився рідиною.
Форми для мафінів помастити вершковим маслом і присипати їх відкладеною крихтою. Додати хлібну масу.
Пекти мафіни 25 хвилин. За цей час заливка повинна загуснути і підрум'яниться.
Готову випічку трохи охолодити і посипати просіяною цукровою пудрою.
Букет із цукерок – чудовий сюрприз для тих, хто полюбляє солодке. Створювати такі презенти можна самостійно, взявши мінімум матеріалів і інструментів. Ідеї для виготовлення зібрані у галереї.
Годяться цукерки, трубочки, тістечка та зефір. Для дорослих у центр вставляють пляшку віскі або рому.
Коментарі