четвер, 13 червня 2024 09:46

Як приготувати ароматне смузі для дорослих та дітей: п'ять рецептів для поживного сніданку

Як приготувати ароматне смузі для дорослих та дітей: п'ять рецептів для поживного сніданку
П'ять цікавих варіантів, як приготувати смузі Фото: pinterest

Смузі з авокадо і шпинату - це смачний, освіжаючий і дуже корисний сніданок швидкого приготування.

Ці смузі не лише смачні, але й корисні. Вони можуть бути прекрасним джерелом поживних речовин для вашої дитини і для дорослих.

Смузі з авокадо та шпинату

Інгредієнти:

Половина спілого авокадо

Склянка свіжого шпинату

Половина банана

Половина склянки молока за вашим вибором (мигдальне, кокосове, соєве)

Ложка меду або кленового сиропу (за смаком)

Кілька кубиків льоду (якщо використовуєте свіжі фрукти)

Як приготувати

Додайте всі інгредієнти до блендера.

Закрийте кришкою і змішайте до однорідної суміші.

Перевірте консистенцію і, за необхідності, додайте ще трохи молока або води для досягнення бажаної текстури.

Подаємо в склянці.

Можна прикрасити своє смузі нарізаним фруктом або насінням на ваш вибір.

Цей смузі не тільки смачний, але і дуже корисний: авокадо багатий на здорові жири, шпинат містить велику кількість вітамінів та мінералів, а банан додасть смаку і солодкості. Це відмінний спосіб розпочати свій день з енергією та вітамінами.

Для дитини варто розглянути смузі, які не лише смачні, але й корисні. Ось кілька ідей:

Смузі з ягодами і бананом. Змішайте ягоди (наприклад, половину склянки полуниць, малини або суміші ягід) з півбанана, склянкою молока (коров'ячого, соєвого або мигдального) та трохи меду або кленового сиропу за смаком. Цей смузі буде солодким і ароматним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 напоїв, яких слід уникати, щоб скинути жир на животі

Смузі з морозивом і шоколадом. Змішайте заморожений банан з кавовим молоком або кокосовим молоком, ложкою какао порошку або шматочком темного шоколаду та трохи меду або кленового сиропу. Цей смузі матиме консистенцію морозива і буде прекрасним десертом.

Смузі з кисломолочним сиром і фруктами. Змішайте сир з половиною банана, додайте кілька ягід (наприклад, полуниці або суміш ягід), трохи меду або кленового сиропу і молока за смаком. Цей смузі буде багатим на білок та кальцій і допоможе наситити дитину на довгий час.

Смузі з авокадо і фруктами. Змішайте спіле авокадо з половиною банана, додайте трохи ягід або інших фруктів за смаком, молока та трохи меду або кленового сиропу. Цей смузі буде багатим на здорові жири та вітаміни.

Для людей, що мають проблеми з травленням, наприклад, шлунково-стравохідний рефлюкс, або для тих, хто намагається контролювати свою вагу, найкраще обирати легкі варіанти перекусів перед сном.

Після тренувань для відновлення м'язів особливо корисно їсти страви, багаті на білок. Для оригінального та поживного смузі можна змішати банани, свіжі чи заморожені ягоди чорниці, нетвердий тофу та воду.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ароматне смузі для дорослих та дітей: п'ять рецептів для поживного сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі