неділя, 28 січня 2024 15:50

Як дуже швидко зварити стару курку: перевірений рецепт

Як дуже швидко зварити стару курку: перевірений рецепт
Стару курку потрібно варити довго, щоб м'ясо стало м'яким. Фото: riara.com.ua

Усі, хто знається на готуванні курки, знають, що краще брати м'ясо молодої птиці. Курку, якій більше двох років, доводиться варити дуже довго, щоб м'ясо стало м'яким.

Для того, щоб зварити стару курку, зазвичай йде понад дві години. А на півня можна витратити аже до п'яти годин. Gazeta.ua дізнавалась, як значно пришвидшити цей процес.

Виявляється, що час приготування старої курки можна скоротити. Ще й суттєво. Для цього курку потрібно почистити від пір'я, помити, порізати на шматки та покласти до каструлі. М'ясо слід залити водою, щоб вона покривала його на 4-5 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що покласти у ланчбокс дитині: добірка здорових перекусів

Потім каструлю закривають та ставлять на увімкнену плиту. Коли вода закипить, збирають піну та зменшують вогонь на плиті до мінімуму. Далі курку потрібно посолити. М'ясо буде набагато ніжнішим, якщо посолити курку на початку варіння. Корисною буде порада: щоб не переборщити із сіллю або навпаки не досолити курку, на літр води потрібно додавати одну чайну ложку солі. Не забувайте також про спеції, які покращать смак м'яса та бульйону з нього. Найкращим буде розмарин, чебрець, шавлія, петрушка, та лавровий лист.

Курку потрібно варити впродовж 30 хвилин, періодично знімаючи пінку. Через пів години вогонь потрібно вимкнути. В іншу каструлю слід налити холодної води. Можна додати льоду. Туди перекладають м'ясо курки й чекають 5-7 хвилин, доки воно охолоне.

Далі знову можна увімкнути плиту й перекласти м'ясо курки у киплячий бульйон. Його потрібно варити ще 40 хвилин. Тоді м'ясо старої курки має вийти м'яким та ніжним.

Смачним доповненням до багатьох страв може бути хрумка та золотиста смажена цибуля. Її додають у різноманітні салати, гамбургери або картопляне пюре. Як посмажити цибулю, щоб вона була солодкою та хрумкою, пише Gazeta.ua.

Борщ – чи не найулюбленыша страва українців. Смачну та поживну страву кожна господиня готує по своєму особливому рецепту. Деякі тонкощі приготування взагіл переходять з покоління в покоління.

Зараз ви читаєте новину «Як дуже швидко зварити стару курку: перевірений рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі