середа, 23 грудня 2015 16:56

6 секретів приготування найсмачнішої качки з яблуками

Качка, запечена з яблуками - класичний рецепт, який протягом століть існує в кухнях різних країн світу. Качка з яблуками і така модна нині качка по-пекінськи є близькими родичками. Качине м'ясо ніжне, щільне, соковите, воно має специфічний приємний аромат.

Це - традиційне різдвяна та новорічна страва, ситна і дуже корисна. Її присутність на святковому столі означає мир, добробут та родинне благополуччя.

Для того, щоб качка точно вийшла смачною і соковитою, пропонуємо вам скористатися кількома секретами.

 

Секрет 1: Грамотне розморожування

Для приготування класичної качки з яблуками найкраще підійде птах вагою 2-2,3 кілограми — у ньому багато м'яса і він не дуже жирний. Оптимально, якщо вам вдалося купити охолоджену тушку — з нею не буде жодних проблем. Але заморожена качка теж чудово підійде, головне — правильно її розморозити.

Для цього на кілька годин перемістіть її з морозилки в холодильник, а потім розморожуйте при кімнатній температурі до повного відтавання. Краще не використовуйте для розморожування холодну воду або мікрохвильовку, інакше м'ясо втратить свої смакові якості і стане сухим і жорстким.

Секрет 2: Правильна обробка

Як правило, в супермаркетах і на ринках качок продають вже повністю общипаними. Але при найближчому розгляді можна помітити, що залишилися волоски і пеньки від пір'я, які необхідно видалити. Для цього потрібно потримати птаха над включеним пальником, а потім вищипнути пеньки будь-яким підходящим пінцетом.

Якщо ви купили качку з тельбухами, обов'язково вийміть їх. Також виріжте з куприка (качиний хвостик) куприкові залози, які надають страві неприємного специфічного смаку. Перед запіканням відріжте крайні фаланги у крил і виверніть їх з грудки на спинку — так краї крил не згорять, а сама качка буде виглядати акуратно і естетично.

Секрет 3: Відповідні прянощі

Качине м'ясо має досить специфічний смак. Щоб компенсувати цей невеликий недолік, замаринуйте тушку або натріть її прянощами. З маринадів відмінно підійде вино, яблучний оцет, лимонний, гранатовий або апельсиновий сік.

З качиним м'ясом краще всього поєднуються такі прянощі, як імбир, кориця, кардамон, аніс, орегано і всі види перцю. Змішайте невелику кількість прянощів в ступці, розітріть разом з сіллю і дайте трохи постояти, щоб смаки і аромати з'єдналися. І тільки після цього рівномірно натріть отриманою сумішшю качку всередині і зовні.

Секрет 4: Ідеальна начинка

Для фарширування різдвяної качки найкраще підходять пізні вітчизняні сорти яблук — вони досить тверді і прекрасно зберігаються до новорічних свят. Важливий нюанс: вибирайте яблука з відчутною кислинкою — вони не тільки додадуть м'ясу особливого смаку і аромату, але і завдяки кислоті, що міститься в них, посприяють розщепленню підшкірного жиру.

Щоб яблука не потемніли, збризніть їх соком лимону, а щоб надати оригінального смаку і особливого різдвяного аромату, посипте сіллю і корицею.

Секрет 5: Віртуозне фарширування

Не набивайте птицю начинкою під зав'язку, щоб у процесі фарширування гусяча шкіра не лопнула. Після завершення фарширування зашийте тушку грубою ниткою стібками через край або сколіть шкіру зубочистками — це швидше і простіше.

Для фарширування різдвяної качки можна використовувати не тільки яблука. До них можна додати родзинки, груші, курагу, часточки мандаринів або корицю.

Секрет 6: Наберіться терпіння

Качку вагою 2,5 кілограма потрібно готувати приблизно 2,5–3 години. При цьому кожні півгодини потрібно відкривати духовку і поливати птаха соком і жиром, що виділився. Але в будь-якому випадку потрібно періодично перевіряти готовність качки, щоб вона не стала занадто сухою. Зробити це дуже просто: проткніть тушку ножем в самому товстому місці — якщо сік, що виділився, буде прозорим, то качка готова.

Якщо ви хочете, щоб ваша різдвяна качка вийшла не надто жирною, при запіканні покладіть її на "подушку" з яблук або рису — вони вберуть більшу частину витопленого жиру. Звісно, в якості гарніру "подушку" використовувати не варто.

Зараз ви читаєте новину «6 секретів приготування найсмачнішої качки з яблуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі