вівторок, 11 квітня 2017 13:36

5 оригінальних салатів до великоднього столу
6

Соуси до салатів роблять власноруч
Фото: kobieta.pl
Соуси до салатів роблять власноруч
Соуси до салатів роблять власноруч
Соуси до салатів роблять власноруч
Соуси до салатів роблять власноруч

До м'яса та випічки на столі до Великодня не зайвими будуть салати зі свіжої зелені, заправлені соусами. Їхні інгредієнти не дорогі, а на приготування підуть хвилини.

Салат з броколою, беконом та родзинками

капуста брокола - 2 головки

бекон - 0,5 кг

цибуля - 1 шт.

родзинки - 3/4 скл.

подрібнені мигдальні горіхи - 3/4 скл.

майонез - 1скл.

цукор - 1/2 скл.

олія

Підсмажити бекон, порізаний на дрібні шматки. Порізати броколу та перемішати з беконом. Додати усі складові та помастити.

Салат шестиповерховий

макарон - 1,5 скл.

подрібнене листя салату - 3 скл.

варені яйця - 3 шт.

сіль - 1/4 ч.л.

подрібнена грудинка курчати - 2 скл.

морожений горошок - 300 г.

для соусу:

майонез - 1 скл.

сметана - 1/4 скл.

цибуля - 2 шт.

гірчиця - 2 ч.л.

Зварити макарон. Покласти на дно миски салат. Тоді макарон і подрібнені яйця. Посолити. Зверху покласти горошок та грудинку. Змішати соус. Полити ним зверху салат. Залишити на пів години в холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодній сирник: найпростіші рецепти

Салат зі спаржі і пармезану

спаржа - 1 кг

помідори чері - 1 скл.

подрібнені горіхи - 3/4 скл.

сушена журавлина - 3/4 скл.

зелена петрушка - 1/2 скл.

пармезан - 1 скл.

пшеничні зерна - 2 скл.

Замочити пшеницю на 12 годин. Варити 20 хвилин без кришки, тоді 30 хвилин під кришкою. Остудити. Зварити спаржу за 3 хвилини. Перемішати усі складові, помастити оливковою олією, посипати пармезаном.

Салат полунично-шпинатний

шпинат - 1 пучок

велика полуниця порізана на шматки - 10 шт.

цукор - 1/2 скл.

сіль - 1 ч.л.

олія - 1 скл.

винний оцет - 1/3 скл.

мак - 1 ч.л.

Перемішати у великій мисці шпинат і полуницю. Всипати у блендер цукор, сіль, олію, оцет. Перемішати до гладенької маси. Додати мак. Полити соусом салат.

Салат з печеної моркви, авокадо та грейпфрутового соусу

сік грейпфруту - 3 ст.л.

олія з оливок - 1/4 скл.

подрібнена на кружечки морква - 2 кг.

середні авокадо подрібнені в ступці - 2 шт.

потертий мигдальний горіх - 1/4 скл.

петрушка - 1/3 скл.

коріандр

Розігріти духовку до температури 170 градусів. Перемішати в мисці оливкову олію, грейпфрутовий сік та коріандр. Покласти на деко моркву і полити соусом. Пекти 20 хвилин, перевертаючи кілька разів. Злегка посолити. Перемішати в мисці мигдальний горіх, грейпфрут, петрушку, додати авокадо та моркву. Полити рештою соусу.

Варені яйця, яких буде багато на Великдень, можна начинити кольоровими додатками з овочів та соусів. Вони стануть не лише оздобою для святкового столу, а й порадують оригінальними смаками. Фарш до яєць може бути гострим, негострим, з рибою, овочами, грибами та травами.

Зараз ви читаєте новину «5 оригінальних салатів до великоднього столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі