До м'яса та випічки на столі до Великодня не зайвими будуть салати зі свіжої зелені, заправлені соусами. Їхні інгредієнти не дорогі, а на приготування підуть хвилини.
Салат з броколою, беконом та родзинками
капуста брокола - 2 головки
бекон - 0,5 кг
цибуля - 1 шт.
родзинки - 3/4 скл.
подрібнені мигдальні горіхи - 3/4 скл.
майонез - 1скл.
цукор - 1/2 скл.
олія
Підсмажити бекон, порізаний на дрібні шматки. Порізати броколу та перемішати з беконом. Додати усі складові та помастити.
Салат шестиповерховий
макарон - 1,5 скл.
подрібнене листя салату - 3 скл.
варені яйця - 3 шт.
сіль - 1/4 ч.л.
подрібнена грудинка курчати - 2 скл.
морожений горошок - 300 г.
для соусу:
майонез - 1 скл.
сметана - 1/4 скл.
цибуля - 2 шт.
гірчиця - 2 ч.л.
Зварити макарон. Покласти на дно миски салат. Тоді макарон і подрібнені яйця. Посолити. Зверху покласти горошок та грудинку. Змішати соус. Полити ним зверху салат. Залишити на пів години в холодильнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодній сирник: найпростіші рецепти
Салат зі спаржі і пармезану
спаржа - 1 кг
помідори чері - 1 скл.
подрібнені горіхи - 3/4 скл.
сушена журавлина - 3/4 скл.
зелена петрушка - 1/2 скл.
пармезан - 1 скл.
пшеничні зерна - 2 скл.
Замочити пшеницю на 12 годин. Варити 20 хвилин без кришки, тоді 30 хвилин під кришкою. Остудити. Зварити спаржу за 3 хвилини. Перемішати усі складові, помастити оливковою олією, посипати пармезаном.
Салат полунично-шпинатний
шпинат - 1 пучок
велика полуниця порізана на шматки - 10 шт.
цукор - 1/2 скл.
сіль - 1 ч.л.
олія - 1 скл.
винний оцет - 1/3 скл.
мак - 1 ч.л.
Перемішати у великій мисці шпинат і полуницю. Всипати у блендер цукор, сіль, олію, оцет. Перемішати до гладенької маси. Додати мак. Полити соусом салат.
Салат з печеної моркви, авокадо та грейпфрутового соусу
сік грейпфруту - 3 ст.л.
олія з оливок - 1/4 скл.
подрібнена на кружечки морква - 2 кг.
середні авокадо подрібнені в ступці - 2 шт.
потертий мигдальний горіх - 1/4 скл.
петрушка - 1/3 скл.
коріандр
Розігріти духовку до температури 170 градусів. Перемішати в мисці оливкову олію, грейпфрутовий сік та коріандр. Покласти на деко моркву і полити соусом. Пекти 20 хвилин, перевертаючи кілька разів. Злегка посолити. Перемішати в мисці мигдальний горіх, грейпфрут, петрушку, додати авокадо та моркву. Полити рештою соусу.
Варені яйця, яких буде багато на Великдень, можна начинити кольоровими додатками з овочів та соусів. Вони стануть не лише оздобою для святкового столу, а й порадують оригінальними смаками. Фарш до яєць може бути гострим, негострим, з рибою, овочами, грибами та травами.
Коментарі