четвер, 28 квітня 2016 12:28

3 рецепти соусів з перчинкою до м'яса

Будь-яка м'ясна страва не розкриє повністю свого смаку без правильно підібраного соусу. Приготувати його легко. Просто потрібно змішати в блендері усі інгредієнти. До однієї страви можна приготувати відразу кілька соусів. Та вийде різна палітра смаків.

Автор: vk.com/cook_idea
 

Соус хріном

Інгредієнти:

1 ст. л борошна

2 ст. л натертого хрону

1/2 склянки сметани

по 2 ст. л оцту і вершкового масла

Приготування:

Борошно злегка підсмажити. Розвести склянкою гарячого м'ясного бульйону.

Додати сметану і варити на слабкому вогні 5-10 хвилин.

Одночасно підготувати хрін: в малу каструлю або на сковороду покласти по 2 ст. л. вершкового масла і тертого хрону і злегка просмажити.

Потім влити по 1-2 ст. л. оцту і бульйону.

Додати 1 лавровий листок, 5-8 горошин чорного перцю і поставити на вогонь для того, щоб випарувати рідину.

Проварений хрін покласти в соус. Прокип'ятити і, знявши з вогню, посолити, додати шматочок масла і розмішати.

Гірчично- медовий

Інгредієнти:

2 ст. л.сметани

2 ст. л. майонезу

2 ст. л. гірчиці зернами

1 ст. л. меду

1 зубчики часнику

1 ч. л. лимонного соку

1 ст. л оливкової олії

перець білий

Приготування:

Всі компоненти змішати в блендері до густої однорідної маси.

Турецький гострий соус

Інгредієнти:

2 цибулини

1 ст.л томатної пасти або

1/2 склянки порізаних помідор

2 ст. л. оливкової олії

сіль, червоний і чорний перець

1 ч. л. коріандр мелений

зелень кінзи, кропу

Читайте також: Свинину запікають з корицею та гострим перцем

1 ч. л. соку лимона або оцет за смаком

1 солодкий перець

Приготування:

Подрібнити в блендері і залити в соусник, заправивши спеціями за смаком.

Зараз ви читаєте новину «3 рецепти соусів з перчинкою до м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі