Будь-яка м'ясна страва не розкриє повністю свого смаку без правильно підібраного соусу. Приготувати його легко. Просто потрібно змішати в блендері усі інгредієнти. До однієї страви можна приготувати відразу кілька соусів. Та вийде різна палітра смаків.
Соус хріном
Інгредієнти:
1 ст. л борошна
2 ст. л натертого хрону
1/2 склянки сметани
по 2 ст. л оцту і вершкового масла
Приготування:
Борошно злегка підсмажити. Розвести склянкою гарячого м'ясного бульйону.
Додати сметану і варити на слабкому вогні 5-10 хвилин.
Одночасно підготувати хрін: в малу каструлю або на сковороду покласти по 2 ст. л. вершкового масла і тертого хрону і злегка просмажити.
Потім влити по 1-2 ст. л. оцту і бульйону.
Додати 1 лавровий листок, 5-8 горошин чорного перцю і поставити на вогонь для того, щоб випарувати рідину.
Проварений хрін покласти в соус. Прокип'ятити і, знявши з вогню, посолити, додати шматочок масла і розмішати.
Гірчично- медовий
Інгредієнти:
2 ст. л.сметани
2 ст. л. майонезу
2 ст. л. гірчиці зернами
1 ст. л. меду
1 зубчики часнику
1 ч. л. лимонного соку
1 ст. л оливкової олії
перець білий
Приготування:
Всі компоненти змішати в блендері до густої однорідної маси.
Турецький гострий соус
Інгредієнти:
2 цибулини
1 ст.л томатної пасти або
1/2 склянки порізаних помідор
2 ст. л. оливкової олії
сіль, червоний і чорний перець
1 ч. л. коріандр мелений
зелень кінзи, кропу
Читайте також: Свинину запікають з корицею та гострим перцем
1 ч. л. соку лимона або оцет за смаком
1 солодкий перець
Приготування:
Подрібнити в блендері і залити в соусник, заправивши спеціями за смаком.
Коментарі