![Австралія: ширяючий пиріг (Pie floater). Цю страву часто називають ідеальним ліками від похмілля. Це м'ясний пиріг в австралійському стилі, який «занурений» в гороховий суп або «ширяє» над ним. Іноді зверху кладуть томатний соус, оцет, сіль і перець.](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/648/648173_1_w_570_lq.jpg?v=0)
![Бельгія: муль-фрі. Звичайно, мідії і картоплю фрі можна поїсти і в інших країнах, але настільки пряна і смачна комбінація вперше з'явилася саме в Бельгії. Мідії готують по-різному (з вином, вершковим маслом і прянощами або навіть в томатному бульйоні) і подають з солоною хрусткою картопелькою фрі. Запивається все це освіжаючим бельгійським пивом.](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/648/648173_2_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![Канада: путін (наголос на «і»). Путін вперше з'явився в Квебеку, це дуже смачна калорійна страва, яке зігріє вас зсередини: картопля фрі і скибочки сиру в гарячій підливі.](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/648/648173_3_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![Китай: шанхайські пельмені. Складно вибрати всього одну найкращу страву в такій величезній країні, як Китай, але, мабуть, шанхайські пельмені (сяо лонг бао) заслуговують цього звання. З'явилася ця страва в Шанхаї і являє собою пельмені з м'ясною начинкою, які варять на пару в бульйоні в бамбуковій корзинці.](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/648/648173_4_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![Коста-Ріка: тамале. Якщо ви опинилися в Коста-Ріці в грудні, ви напевно побачите тамале на кожному розі, бо ці коржі роблять в основному на Різдво. Тамале можуть мати дуже різні начинки, в тому числі свинину, рис, яйця, родзинки, оливки, моркву і перець. Їх обертають в листя райського банану і готують в дров'яній печі.](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/648/648173_5_a_135_100_lq.jpg?v=0)
Національні кухні різних народів світу — це своєрідна подорож у подорожі. Саме тому, відправляючись в чужу країну, варто знати, що спробувати, щоб назавжди отримати враження від поїздки.
Пропонуємо вам добірку найсмачніших страв 18 країн світу.
×
Коментарі
2