пʼятниця, 10 січня 2014 18:45

Безкоштовні курси української добралися Харкова

 

Харків'яни мають додаткову нагоду навчитися вільно спілкуватись і грамотно писати державною мовою. В цьому місті також починають безкоштовно навчати української мови - почався запис на курси "Навчи друга розмовляти українською".

Як розповіла аспірант ХНПУ ім. Сковороди Юлія Должанська, заняття стартують 21 січня. Їх може відвідувати кожен охочий, незалежно від початкових знань мови, - повідомляє прес-служба Комітету захисту української мови.

Проект всеукраїнський, і реалізується на принципах волонтерства, в Харкові його координує доцент кафедри української літератури педуніверситету Ростислав Мельников, а викладати буде доцент кафедри української мови, кандидат філологічних наук Наталія Щербакова.

Курси триватимуть півроку, проходитимуть вечорами раз на тиждень, в приміщенні облорганізації Національної спілки письменників України на вул. Чернишевській, 59.

За словами Должанської, на заняття вже записалися 24 людини. Це люди зовсім різних професій і віку: молодь, пенсіонери і навіть цілі сім'ї виявили бажання вивчити мову.

Організатори обіцяють: крім основного викладача, в аудиторію запрошуватимуть письменників і поетів. Саму програму курсу розробили в Києві. Поки що сформована одна група, але якщо набереться більше охочих, кількість груп збільшать.

Курси покликані популяризувати мову серед російськомовних харків'ян і вже проходять і в інших містах.

Безкоштовні курси української мови цього року стали загальнонаціональними. Починаючи з 1 жовтня вони вже стартували у 16 містах: Житомирі, Кіровограді, Кременчуці, Калуші, Херсоні, Луганську, Києві, Сумах, Севастополі, Черкасах, Донецьку, Дніпропетровську, Вінниці, Миколаєві, Харкові та Одесі. Розклад занять у цих містах і контакти гуртків можна дізнаватися на цій сторінці. Один з ініціаторів такого просвітництва - уродженець Києва, Народний депутат-самовисуванець Олесь Доній.

Ще раніше, як писав сайт Gazeta.ua, в Одесі, Донецьку, а згодом і в менших містах Сходу, відкрились українські розмовні клуби.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовні курси української добралися Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі