середа, 21 квітня 2021 09:00

Плавання та масаж не вбережуть від проблем із хребтом - реабілітологиня

Плавання та масаж не вбережуть від проблем із хребтом - реабілітологиня
Плавання та масаж не виправлять проблем із спиною дитини. Фото: pixabay

Часто, коли мама з дитиною звертаються до мануального терапевта, який вправляє хребет, з ідіопатичним сколіозом, то він обіцяє виправити проблему, але це в реальності так не буде.

Не варто в це вірити, тому що поки дитина росте це зробити неможливо. Реально хіба що зменшити наслідки, розповіла Gazeta.ua реабілітологиня Оксана Слінько. У Міжнародному Центрі корекції постави "Академія Грація" у Львові експертка працює з проблемами хребта.

За її словами, плавання й масаж також не допоможуть. Ці рекомендації застарілі, ще з радянських часів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оглядати дитину вдома, щоб вчасно помітити ознаки деформації постави

"Якщо хребет викривлений до 20 градусів, то допоможе лікувальна коригувальна гімнастика. Якщо є серйозніша деформація, то заняття мають бути тривалішими й тривимірними. Це означає, що хребет має працювати в трьох проєкціях: фронтальній, тобто робота з боковим викривленням, сагітальній з передньо-заднім викривленням і горизонтальній - робота з горбами. Цілий комплекс вправ", - каже Оксана Слінько.

Фахівчиня запевняє, що люди з деформацією понад 20 градусів мають носити спеціальні корсети, бо такі проблеми лише гімнастикою не виправити.

Якщо дитина впродовж першого року життя перенесла певні три хвороби, то вони надалі можуть призвести до ортопедичних проблем у випадку, якщо батьки не робитимуть профілактики. Одним із таких захворювань є м'язева кривошия.

Зараз ви читаєте новину «Плавання та масаж не вбережуть від проблем із хребтом - реабілітологиня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі