вівторок, 11 липня 2023 17:41

Відмовтесь від пластівців та мюслі: які найситніші сніданки для дітей

Відмовтесь від пластівців та мюслі: які найситніші сніданки для дітей
Повноцінний сніданок дасть енергію дитині до обіду Фото: pixabay

Правильний сніданок для дитини має містити білки, жири і повільні вуглеводи.

Це можуть бути яйця у вареному вигляді, омлет і яєчня. Також сир чудовий для сніданку. Змішайте з ягодами або приготуйте сирники, пише Ukr.Media.

Замість бутербродів краще зробіть тости із цілозернового хліба з печінкою тріски, червоною рибою. На тост покладіть огірок, авокадо та сир.

Повноцінний сніданок дасть енергію дитині до обіду.

М'ясо на сніданок теж корисне. Але не давайте ковбас чи сосисок.

Якщо дитина із задоволенням їсть м'ясо, відваріть їй шматочок курячої грудки.

На додаток до неї чудово підійде каша з цільного зерна - гречка чи ячка. Обов'язково додайте в страву трохи вершкового масла або оливкової олії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як діяти, коли дитина вдавилася їжею

А ось від пластівців із коробки, готових сніданків і мюслі варто відмовитися. У них багато цукру і штучних добавок. Ніякої користі вони не несуть ні дітям, ні дорослим.

Дітям на сніданок необхідна порція жирів. А ще білки, які потрібні в будь-якому віці. Вони повільно засвоюються, не спричиняють стрибків цукру, а тому так дитина буде довше сита.

Діти в різному віці неоднаково ставляться до їжі. То охоче куштують щось нове, то стають перебірливими.

Передусім потрібно враховувати смаки та вподобання малечі. Важливо не забувати про ті продукти, які обов'язково мають бути в її раціоні.

Фахівці рекомендують давати дітям якомога більше овочів і фруктів, зокрема ягід. П'ять разів на день – три основні прийоми їжі та два перекуси – або частіше.

Зараз ви читаєте новину «Відмовтесь від пластівців та мюслі: які найситніші сніданки для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі