вівторок, 15 червня 2021 16:01

Маски погано впливають на дітей

Маски погано впливають на дітей
Діти не можуть розпізнати емоції людей у масках. Фото: pixabay

Науковці довели, що діти від 3 до 5 років неправильно розпізнають емоції людей під масками.

Це може мати вплив на розвиток взаємодії дітей у суспільстві, пише Frontiers in Psychology.

Для експерименту вчені підготували вікторину із зображеннями людей у масках і без них та показали її 119 людям: 31 дитині у віці від 3 до 5 років, 49 дітей у віці від 6 до 8 років і 39 дорослим від 18 до 30 років. Людей попросили розпізнати вирази облич з маскою і без неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи впливають батьківські дитячі травми на дітей

Згідно з результатами, 40% дітей у віці від 3 до 5 років розпізнають вирази обличчя під маскою, що означають щастя і печаль. Відсоток був вище для інших вікових груп: дітей у віці від 6 до 8 років (55-65%) і дорослих (70-80%). Але загалом усі вікові групи показали труднощі в розпізнанні емоцій.

Фізіологічна й емоційна користь від читання казок або їх прослуховування буде для дітей, які перебувають у лікарні та відчувають стрес. Вчені провели відповідне дослідження серед 81 дитини. У дітей були схожі проблеми зі здоров'ям: пневмонія, бронхіт, бронхіальна астма. Їх поділили на дві групи для експерименту. Одній казкарі читали 20-25 хв., а іншій загадували контрольні загадки.

Зараз ви читаєте новину «Маски погано впливають на дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі