вівторок, 08 листопада 2016 21:21

Малюк із пересадженими руками повернувся до звичайного життя

Автор: Youtube
 

Зіон Харві став першою в світі дитиною, якій пересадили руки. У 2011 році пройшла перша успішна операція з пересадки рук дорослому.

Коли малюкові було 2 роки, він переніс важке інфекційне захворювання. Лікарі ампутували йому кисті рук і стопи, зробили пересадку нирки. Хлопчику все життя необхідно приймати імунодепресанти, щоб уникнути її відторгнення.

Автор: Youtube
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіамські близнята щасливі після розділення

У липні торік лікарі пересадили 8-річному Зіону донорські кисті рук. До цього такі операції дітям не робили ніколи.

11 годин група з 40 хірургів оперувала Зіона. Організм хлопчика не сприйняв нові руки як чужорідні. Після місяця спостереження і фізіотерапії Зіон повернувся додому.

Автор: Youtube
 

Коли перед операцією лікарі запитали маленького пацієнта, що б він хотів робити новими руками, він відповів, що мріє підтягнутися на турніку.

"З дітьми все набагато складніше через особливості дитячого скелета. Кістки набагато тендітніші. Але вважаю, пройде небагато часу, і хлопець зможе навіть грати в американський футбол", - коментує лікар Л. Скотт Левін, який керував операцією.

"Йому стає краще із кожним днем. Він може грати зі своїми іграшками, може сам їсти піцу", - розповіла Патті Рей, мати хлопчика.

Автор: Youtube
 

Лінлі Хоуп Бомер народилася двічі: спочатку лікарі тимчасово дістали її з живота матері, щоб провести життєво важливу операцію, а за 12 тижнів вона народилася в термін.

Зараз ви читаєте новину «Малюк із пересадженими руками повернувся до звичайного життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі