пʼятниця, 11 травня 2018 15:15

Комікси про кіборгів, рекорди Тягнизуба, наукові досліди - у Львові триває Дитячий форум
24

11 Дитячий форум
Фото: Ольга Васьків
11 Дитячий форум
11 Дитячий форум
11 Дитячий форум
11 Дитячий форум

У Львові триває 11-й Дитячий форум. За задумом організаторів, діти-відвідувачі потрапляють до чарівного королівства "Буквордс", подорожують тематичними землями королівства та збирають ключі від нього. Три поверху Палацу мистецтв займають тематичні майданчики із конкурсами, квестами, розвагами, майстер-класами, науковими дослідами, спортивними розвагами. Новинки українських видавців представлені на книжковому ярмарку в галереї на вулиці. Організатори анонсували 250 новинок дитячої літератури, виданих спеціально до форуму. Приїхали 35 найкращих дитячих видавництв.

Вже вдруге на форуму видавців презентують нові частини коміксу про українських захисників. Пілотний випуск коміксів – "Історія трьох" – був презентований у рамках форуму видавців 2016 року. Зараз є п'ять випусків українською мовою, і два – англійською. Тираж 10 тисяч примірників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казкові квести, тонни літератури та Уляна Супрун: у Львові стартував Дитячий форум

"Наша ідея - популяризувати образ українського воїна-захисника і показати героїзм хлопців, які захищали Донецький аеропорт. На сторінках коміксів відображені реальні історії з життя українських військових, коли ті боронили Донецький аеропорт. Комікси дуже цікавлять дітей вже від 10 років, вони цікавляться цією темою, адже це життя. У коміксах є смерть – саме загибель ворога, але діти повинні розуміти, що це також складова життя", – каже одна із авторів проекту, координаторка ГО "Вірні традиціям" із позивним "Док".

На третьому поверсі щодня проводять різноманітні майстер-класи – технічні, наукові, літературні, природознавчі та з хенд-мейду. На майстер-класах з мікроскопії діти дізнались про принципи роботи мікроскопа, їхній поділ та застосування. Організатори розповіли та показали, як виглядає та з чого складається мікроскоп, як правильно ним користуватися. В ігровій формі діти вивчали будову людського організму і під мікроскопом подивитись, як виглядають його тканини.

Комікси "Неймовірні пригоди Тягнизуба" на дитячому форумі представляє прототип головного героя - львівський силач-рекордсмен та педіатр-ендокринолог Олег Скавиш, на прізвисько Тягнизуб. Почав займатися спортом у 19 років, коли важив 59 кг. Перший рекорд встановив 2012 року, коли зубами зумів зрушити з місця пасажирський трамвай. Потім Скавиш потягнув ЗІЛ і отримав своє прізвисько – "Тягнизуб".

"Комікс допоможе батькам і вчителям подолати небажання дітей щодня чистити зуби й мити руки. Перша пригода Тягнизуба — це історія про те, як він допоміг хлопчику Андрійку подолати мікробів, а також про те, як правильно чистити зуби і мити руки", - каже Тягнизуб.

Традиційно на форумі представлять і насичену літературну програму. Серед гостей-письменників Лариса Денисенко, Галина Ткачук, Іван Андрусяк, Володимир Аренєв та багатьох інших авторів. Загалом у програмі запланували тисячу заходів для дітей від 0 до 13 років. 12 травня відбудуться заходи за участі Уляни Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я. Що спільного має читання з вакцинацією і вибором сімейного лікаря, в чому сила дівчат – вона розкаже на Дитячому Форумі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 24-й Форум видавців привезли 100 тонн літератури

"Вхід на площу перед Палацом, на галерею безкоштовний, тому всі, хто хоче просто прийти і придбати книжки, будуть мати таку можливість — не потрібно для цього купувати квитки. А вже в самому Палаці буде відбуватися дійство, і щоб потрапити на нього, потрібно мати квитки", — розповіла учасник простору наука та Tech StartUp School разом з роботами, координатор Дитячого форуму Анна Батищева.

Для дітей з багатодітних і малозабезпечених родин, осіб з інвалідністю, дітей переселенців, учасників АТО, учасників бойових дій і героїв Майдану, вихованців дитячих будинків та інтернатів, дітей-сиріт та напівсиріт, пенсіонерів вхід безкоштовний.

13–17 вересня 2017 року у Львові пройшов 24-й Форум видавців. Основні заходи відбулися в Палаці мистецтв. Презентації, читання, зустрічі з письменниками провели в 39 локаціях по всьому місту. Львів відвідали літератори із 24 країн. На організацію заходу з міського бюджету виділили 490 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Комікси про кіборгів, рекорди Тягнизуба, наукові досліди - у Львові триває Дитячий форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі