пʼятниця, 02 липня 2021 18:00

Гризти нігті чи колупатися в носі може бути корисним

Гризти нігті чи колупатися в носі може бути корисним
Бактерії під нігтями схожі на вакцину. Фото: pixabay

Майже в кожної дитини є погана звичка.

Серед таких колупання в носі чи обгризання нігтів, пише "Наша мама".

Для організму це не шкідливо, навіть корисно, кажуть медики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не перегріти дитину на сонці - головні правила

Колупання в носі ефективніше очищає ніс, ніж це робить шморгання в хустинку.

А бактерії, що містяться під нігтями, потрапляючи в організм, мають дію, схожу на вакцину. Імунітет реагує на невелику дозу інфекції та виробляє антитіла.

Тяга до кусання нігтів починається в дитинстві, збільшується в підлітковому віці через труднощі перехідного віку. І зазвичай зменшується з віком, проте не всі люди "переростають" цю звичку. Щоб перестати гризти нігті, є різноманітні народні методи. Можна нанести прозорий лак на нігті, через що гіркота присутня досить тривалий час. Бар'єрний метод (рукавички, шкарпетки та спеціальні прилади) захищають руки й діють, як нагадування; психотерапія, яка базується на зменшенні або усуненні емоційних факторів даної проблеми. Медикаментозна терапія, яка необхідна при важких станах, і лише за призначенням лікаря. Профілактичні дії базуються на навчанні дитини приймати свої будь-які емоційні стани без придушення і критики.

Зараз ви читаєте новину «Гризти нігті чи колупатися в носі може бути корисним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі