середа, 06 січня 2021 23:46

Дітям треба дозволити понудьгувати - вчені

Дітям треба дозволити понудьгувати - вчені
Якщо діти сумують, то починають думати, чим зайнятися і тоді активізується процес мислення. Фото: pixabay

Вчені дослідили поведінку дітей від 6 до 8 років із різних сімей і об'єднали їх у три групи.

Хтось з них дивився вдома 4 телевізійні канали, інші — 1 канал, а у третини телевізора не було. За дітьми спостерігали, коли сім'ї отримали доступ до телебачення вперше, а через 2 роки дослідження повторили, пише 4mamas.

Далі експеримент показав, що діти без телебачення отримали значно більше балів на тестах, ніж інші. Вони мали краще мислення і фантазію. Принаймні поки не отримали телевізор. Тоді їх навички знизилися до рівня інших дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження показало, чи можуть батьки мати улюбленців серед дітей

Коли дитина дивиться телевізор, то стає занепокоєною, в її уяві з'являються страшні картини. Вона може стати дратівливою чи замикається у собі.

Дехто пригадує, що нудьгування було важливим у дитинстві. Якщо діти сумують, то починають думати, чим зайнятися і тоді активізується процес мислення. Дитині варто допомогти із цим, покласти на помітне місце пластилін, фарби, олівці, кольоровий папір, клей. Здебільшого дитина почне творити, за що може отримати похвалу від батьків.

Час для себе також важливий для дітей. Так вони можуть "відключитися" від зовнішнього світу, поринути у свій внутрішній світ, помріяти, по-дитячому "опрацювати" власні думки та знання, відкрити для себе особисті інтереси та уподобання. Дайте можливість дитині просто понудьгувати. Батьки часто почуваються винними, якщо діти скаржаться на нудьгу. Проте варто розглядати нудьгування як "можливість", а не "дефіцит емоцій". Нудьгування допомагає навчитися бути стриманими. Якщо щось не вдається з першого разу, у дитини виникає бажання спробувати ще раз. Стимулюючи розвиток таких здібностей, батьки навчать дітей цінностей, потрібних протягом усього життя.

Якщо малюк з раннього віку готовий до дитячого садка, то це може призвести до більш високих оцінок в школі, зменшенню відставання в навчанні та навіть впливає на якість здоров'я і спосіб життя. Такі висновки зробили канадські дослідники і опублікували їх в офіційному журналі Американській академії педіатрії, передає "Українська правда".

Зараз ви читаєте новину «Дітям треба дозволити понудьгувати - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі