вівторок, 28 червня 2022 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Здохніть, орки" – українські зірки відреагували на обстріл Кременчука

"Здохніть, орки" – українські зірки відреагували на обстріл Кременчука
Від російського ракетного обстрілу торгово-розважального центру в місті Кременчук на Полтавщині загинули 18 людей. Фото: t.me/DMYTROLUNIN

Російські окупанти ракетами обстріляли торговельний центр у Кременчуку 27 червня.

У ньому перебували понад тисяча людей. Українські зірки відреагували на трагедію у Кременчуку.

"Полтавська обл. Кременчук. Окупанти обстріляли торговий центр, де перебувало понад тисячу мирних жителів. ТРЦ горить, рятувальники борються з вогнем, кількість постраждалих уявити неможливо", – написала в Instagram балерина Катерина Кухар.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ekaterina Kukhar (@ekaterinakukhar_official)

Співачка Надя Дорофєєва звинуватила росіян у тероризмі.

"Коли використовують насильство над мирними людьми – це тероризм. Щодня так по всій Україні! Це торговельний центр, в якому люди… Рятувальні роботи ведуться. На цей момент вже 13 загиблих. Все це занадто. Мені нестерпно боляче", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Кременчуку: зросла кількість загиблих

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от DOROFEEVA (@nadyadorofeeva)

Ведуча і посол ООН Маша Єфросініна закликала світ закрити небо над Україною.

"Кременчук, Харків, Лисичанськ, Слов'янськ, Миколаїв… Уряд США, в Україні ми маємо 11 вересня щодня! Немає більше часу на розмови та обіцянки – нам просто потрібно закрити небо. Як може весь світ просто залишатися і дивитися!" – написала.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Ведучий Юрій Горбунов запевнив, що росіян чекатиме відплата.

"Не вкладається в голові! Мирні люди, в торговому центрі! Серед білого дня!! Кременчук – наші щирі співчуття! Здохніть, орки! За все буде відплата! І за Харків, за Лисичанськ і за Сіверськодонецьк, і за Маріуполь! За все!" – написав Горбунов.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Продюсер.Телеведучий (@gorbunovyuriy)

Ведуча Катерина Осадча також закликала світ закрити небо над Україною. Вона назвала дії росіян геноцидом українського народу.

"Ми співчували російським батькам, коли їхні діти згоріли заживо в торговельному центрі в Кемерові, а тепер ці самі батьки нас палять заживо, тільки уявіть масштаб цинізму нації. Це геноцид, це знищення населення. Світ, зупиніть це. Нам потрібно закрите небо!" – написала.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Katya Osadcha (@kosadcha)

Співачка Оля Полякова прокляла росіян за вибухи і ракетні обстріли по всій Україні.

"Кременчук! Ракети влучили у торговельний центр! Люди з дітьми! 1000 людей всередині! Кожен день по всій Україні вибухи! Скільки можна…. Будьте ви прокляті, рашистські ви*лядки, проклинаю вас до десятого коліна! Буде тобі враже, так як відьма скаже!" – написала співачка.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Оля Полякова (@polyakovamusic)

Крім цього зірки під дописами використали хештег #russiaisaterroriststate. Тим самим запустили флешмоб, щоб світ побачив і почув про воєнні злочини РФ.

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по ТРЦ "Амстор" у Кременчуку. У торговому центрі перебували понад 1 тис. цивільних.

Світові лідери та організації назвали дії РФ черговим воєнним злочином. Зокрема, державний секретар США Ентоні Блінкен назвав дії армії РФ звірством.

Президент Володимир Зеленський назвав окупантів "відмороженими терористами". Ракетний удар по ТРЦ був прицільний, а не помилковий, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Здохніть, орки" – українські зірки відреагували на обстріл Кременчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі