понеділок, 31 жовтня 2022 00:15

Українські зірки заспівали зі світовими знаменитостями: добірка найгучніших дуетів

Українські зірки заспівали зі світовими знаменитостями: добірка найгучніших дуетів
Українська співачка Настя Каменських відкрила церемонію вручення премій у США Latin American Music Award. Фото: twitter.com/latinamas

Світові зірки після повномасштабного вторгнення Росії відкрито висловили свою позицію щодо України.

Знаменитості засудили російську агресію й виступили на підтримку українців. Свою солідарність демонструють у різний спосіб: жертвують кошти та збирають їх, публічно закликають допомагати Україні, одягаються в синьо-жовті кольори, поширюють у мережі правду про війну та інше.

Деякі закордонні артисти висловлюють свою підтримку народові України через музику.

Gazeta.ua зібрала виступи всесвітньовідомих знаменитостей, які заспівали разом з українськими артистами.

Настя Каменських (NK) і Black Eyed Peas

Артистка та всесвітньовідомий гурт Black Eyed Peas разом заспівали на Latin American Music Awards 2022 – одній із головних американських музичних премій. Виконавці відкрили премію піснею колективу Where is the love. Виступ присвятили українському народу, який протистоїть російським окупантам.

"Антитіла" і Ед Ширан

Українці випустили з британським музикантом композицію 2Step. Трек одразу став популярним. Колаборацію "Антитілам" запропонував саме Ширан. Так артисти випустили римейк пісні з останнього альбому британського виконавця, у якому Тарас Тополя співає українською.

Музиканти встигли зробити кліп до композиції. Відео знімали в Ірпені, Києві та Харківській області. Відеоряд шокує кадрами війни та зворушує особистою історією Тополі.

Тарас Тополя і U2

У травні до Києва приїздив легендарний ірландський рок-гурт U2. Для українців заграли вокаліст Боно і гітарист Едж. Музиканти виступили на станції метро Хрещатик. З ірландцями також заспівав Тополя. Вони разом виконали пісню Stand by.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шер, Cardi B та інші світові зірки, які підтримали Україну: "Путін - деспот, який знищує героїв"

Андрій Хливнюк і Pink Floyd

Британський рок-гурт 28 років не випускав спільну пісню, але повномасштабна війна в Україні все змінила. Лідер Pink Floyd Девід Гілмор вирішив підтримати українців, які героїчно захищають країну від загарбників. Артист зібрав усіх музикантів колективу, аби випустити пісню. Композиція отримала назву Hey Hey Rise. У ній звучить вокал соліста гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюка.

Відео, де Хливнюк зі зброєю у руках співає на порожній Софіївській пл. у Києві "Ой, у лузі червона калина", приголомшило рокерів. Бо саме його спів взяли за основу композиції. Учасники Pink Floyd супроводжують спів українця інструментальною музикою.

Кліп музикантів на композицію теж особливий. У відео містяться кадри війни в Україні.

Святослав Вакарчук і Coldplay

Британський гурт Coldplay на чолі з Крісом Мартіном підтримує Україну на своїх концертах. Під час виступу у Брюсселі соліст колективу вийшов на сцену з синьо-жовтими стрічками на зап'ясті. У Варшаві Coldplay українською мовою виконав ліричний хіт "Обійми" гурту "Океану Ельзи". А в Бельгії на сцені з рокерами виступив і Святослав Вакарчук. У музичному супроводі Coldplay Вакарчук виконав той самий ліричний трек "Обійми".

Jerry Heil, alyona alyona та Ela

Українські співачки Jerry Heil і alyona alyona вирішили популяризувати у світі українську народну культуру. Для цього почали випускати фіти з іноземними музикантами. Перший їхній спільний трек вийшов з німецькою зіркою Ela. Вони разом виконали композицію під назвою #KUPALA. Також артистки одразу представили кліп на пісню. У ролику присутні фрагменти з українськомовного фільму "Вечір на Івана Купала", знятий на студії Довженко 50 років тому.

Kalush Orchestra і The Rasmus

Музиканти познайомилися у Турині під час музичного конкурсу "Євробачення-2022". Саме The Rasmus запропонували українцям випустити спільну композицію. Артисти записали коллаборацію на хіт The Rasmus – In The Shadows. Композиція у новій версії отримала назву – In The Shadows Of Ukraine. У пісні присутнє поєднання традиційного українського фольку, хіп-хопу та року.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну вплинуло на українців. Винятком не стали й представники шоубізнесу.

Тепер пісні артистів звучать по-іншому. Замість кумедних і розважальних композицій знаменитості почали співати про жахіття війни, біль українців і підняття бойового духу. Вони зізнавалися, що в їхній творчості переважатимуть українськомовні треки. Як війна вплинула на зірок, читайте в матеріалі Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Українські зірки заспівали зі світовими знаменитостями: добірка найгучніших дуетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі