пʼятниця, 19 червня 2020 17:54

"Поза часом": Vakula з Іваном Дорном, Монатіком, SunSay та Джамалою записали гіп-гоп альбом

"Поза часом": Vakula з Іваном Дорном, Монатіком, SunSay та Джамалою записали гіп-гоп альбом
У записі взяли участь репер MC Fame, Sunsay, DenDaFunk, Fuze з групи Krec, Іван Дорн, Монатік, Джамала. Фото: instagram.com/monatik_official/

Український діджей і саунд-продюсер Vakula (Михайло Вітюк) випустив альбом "Поза часом". Альбом став переходом від електронної музики до гіп-гопу.

У записі взяли участь репер MC Fame, Sunsay, DenDaFunk, Fuze з групи Krec, Іван Дорн, Монатік, Джамала. Уривком треку та історією про його створення поділився співак Дмитро МОNATIK у своєму Іnstagram.

Все почалося цієї зими із зустрічі з учасником групи "кАчевнікі" - МС Fame. Ми познайомилися випадково і в ході бесіди з'ясували, що в нас багато спільного. Fame - великий фанат гіп-гопу. Саме він нагадав мені про те, що я завжди любив цю музику: A Tribe Called Quest, Q-Tip, J Dilla, аж до Cypress Hill. Спочатку ми хотіли записати перший в Україні g-funk альбом, щось на кшталт The Chronic від Dr.Dre. Але пізніше до роботи над альбомом приєдналися нові люди - DenDaFunk і Sunsay, J Scope і Fuze. І я зрозумів, що не варто обмежувати себе тільки одним жанром.

"Ідея стала набагато ширше. Я вирішив звернутися до тієї музики, що живе поза часом, - фанку, соулу, джазу і класичного гіп-гопу. В інтро до альбому я перераховую всіх тих, хто вплинув на мене і чия музика залишиться зі мною назавжди. Почасти звідси пішла й назва альбому. Я дуже далекий від світу шоу-бізнесу і попсцени в цілому. У мене не було завдання зібрати на одному альбомі всіх українських зірок. Я думав про те, чий голос і чиї ідеї будуть органічні з моєю музикою. Виходив тільки з цього. Але так, так вийшло, що на альбомі з'явилися відразу кілька відомих артистів - мій давній приятель Ваня Дорн, Джамала, Монатік. Думаю, цей альбом став для них свого роду віддушиною. Мені важливо було дати всім авторам повну творчу свободу. Ми не ставили собі завдання писати хіти або сингли для радіо. Я знаю, що кожен з них любить чорну музику. Тому їхні пісні - це ніби як посвята своєму ж творчому корінню. Думаю, вийшло здорово", - розповів музикант.

Монатік узяв участь в треку Walkie Talkie.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: I Want You: провокаційна MARUV випустила кліп

"Кілька тижнів тому мені подзвонив [власник лейблу "Багато води", на якому вийшов альбом] Олександр Варениця і розповів про те, що Vakula створює альбом, збирає музикантів в ретро-гіп-гоп-соул музичному творі. Оскільки я є прихильником цих стилів, вирішив зателефонувати особисто. Це було наше перше знайомство з Vakula. Ми дуже приємно поспілкувалися. Він розповів про концепт і про те, що у нього є один мінус, під який нікому не вдається створити мелодику і текст. Єдине, що мене насторожувало, - залишалося дуже мало часу. Я люблю взяти матеріал і з ним гуляти, думати, виношувати. Після нашої розмови я послухав інструментал, і він мені сподобався. Назва пісні виникла в одну мить. Я вніс у перекладач слово "рація", яке стало для нас головним образом, і голос жінки вимовив "Walkie Talkie", - написав МОNATIK.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Приём! Приём! В этом году мне захотелось еще более посотрудничать с разножанровыми артистами, узнать их внутренний мир и, раз уж по миру путешествовать пока не получается, почему бы не путешествовать по музыкальным, самым разнообразным жанрам. Я обожаю, когда творческие люди объединяются и создают что-то новое. Всегда за это! Встречайте @vakula_off и его новый альбом #вневремени. Очень рад поучаствовать и быть одной из красок этой музыкальной картины, пропитанной любимыми фанком, соулом, хип-хопом... Когда @vakula_off выслал инструментал, я начал тщательно выслушивать и ловить себя на ассоциациях, эмоциях, которые диктовала музыка. "Это что-то, однозначно СВЯЗАННОЕ с космосом", - подумал я. Космическая связь... Через три дня после этих мыслей мне начали приходить идеи. А именно, идея "рации". Этот винтажный звук провоцировал на какие-то олдскульные воспоминания из детства: например, рация (Walkie-Talkie), благодаря которой ты связан с человеком. Плюс игра слов... В украинском языке "Ти маєш рацію" означает: "Ты прав/права). Твоя правда". Здесь заложена такая тема. Есть Он и Она. И они связаны друг с другом, и им хорошо, несмотря ни на что, только потому что они друг для друга всегда правы и всегда имеют связь. Очень крепкую связь. Ту, которая уносит их в космос - только вдвоём! Думаю, Вы сами знаете, как назвать эти чувства одним словом.) Огромная благодарность за цифру 10 в альбоме. Вот все и сошлось. Это очень важное для меня число... Будьте на связи! Не теряйтесь. Обязательно послушайте весь альбом #вневремени. Приём... #вневремени #ВечноТанцующийЧеловек

Публикация от Dmitriy Monatik (@monatik_official)

Співачка 36-річна Джамала порадувала прихильників музичним шедевром. Жінка записала унікальну пісню. Джамала представила пісню "Пастка" на особистій сторінці в Іnstagram. Коли почула інструментальне демо від музиканта Vakula, то майже одразу зрозуміла, що хоче сказати публіці. Над піснею "Пастка" знаменитість працювала лише 40 хвилин. Вона поділилася історією її написання. Такий досвід музикантка має вперше.

Зараз ви читаєте новину «"Поза часом": Vakula з Іваном Дорном, Монатіком, SunSay та Джамалою записали гіп-гоп альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі