вівторок, 28 травня 2024 11:41

Помер народний артист України Богдан Козак
5

Богдан Козак
Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official
Богдан Козак
Богдан Козак
Богдан Козак
Богдан Козак

Актор, народний артист України Богдан Козак помер у вівторок, 28 травня.

На момент смерті чоловіку було 83 роки. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"Сьогодні (28 травня - Gazeta.ua) на 84 році життя не стало Богдана Козака - однієї з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України. Світла пам'ять світлій людині", - зазначив Козицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 37-річного американського актора застрелили грабіжники

Козак був актором Національного театру імені Марії Заньковецької, викладав у Львівському національному університеті імені Івана Франка та був лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. Він грав у таких картинах, як "Хазяїн", "Павло Полуботок", "Час збирати каміння" та інших.

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Останнім часом він боровся із захворюванням. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні, з них 37 - у спортивній редакції, висвітлював 10 Олімпійських ігор з місця подій, зокрема коментував першу в історії незалежної України церемонію відкриття Олімпіади - 1994 року в Ліллегаммері.

Зараз ви читаєте новину «Помер народний артист України Богдан Козак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі