субота, 10 вересня 2022 23:10

Пам'яті Єлизавети ІІ. П'ять надихаючих фільмів про життя королеви

Пам'яті Єлизавети ІІ. П'ять надихаючих фільмів про життя королеви
Життя королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, якої не стало 8 вересня, гідне екранізації. Фото: Getty Images

Життя королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, якої не стало 8 вересня, гідне екранізації.

Кожен етап її життя – це яскравий сюжет для фільму. Адже монархиню, яка правила найдовше в історії країни, вважають людиною-епохою. У дні жалоби за королевою, яка надихала увесь світ, можна згадати її життя за допомогою художніх кінокартин, пише НВ.

Королева, 2006

Фільм показує перші кілька днів із життя королеви Єлизавети після трагічної загибелі принцеси Діани 1997 року. Королеву зіграла британська акторка Гелен Міррен. За цю роль вона отримала премії "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA та Кубок Вольпі Венеційського кінофестивалю.

Лондонські канікули, 2015

Ця стрічка розповідає про святкування дня перемоги в Лондоні проти ночі 9 травня. Тоді принцеса Єлизавета та її молодша сестра принцеса Маргарет із дозволу батьків беруть участь у народних гуляннях за межами Букінгемського палацу. І хоча у реальному житті принцеси повернулися додому, як і домовлялися з батьками, у фільмі принцеси не слухаються та переживають захоплюючі пригоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші випуски британських газет після смерті королеви

Спенсер: Таємниця принцеси Діани, 2021

Біографічна драма частково торкається життя Єлизавети ІІ. Фільм про атмосферу в її сім'ї та розлучення принцеси Діани та принца Чарльза. Події картини розгортаються на Різдво 1991 року у Сандрігемському замку, де королівська сім'я щороку проводить різдвяні свята. За три дні, проведені в Сандрінгемі, принцеса Діана вирішує розірвати шлюб зі своїм чоловіком.

Королівські коргі, 2019

В анімаційному фільмі головний герой мультфільму коргі на прізвисько Рекс був улюбленцем королеви. У результаті інтриг усередині собачої зграї, Рекс опинився далеко від Букінгемського палацу. Він переживає безліч пригод і знаходить друзів на шляху додому.

Першого собаку породи коргі Єлизаветі ІІ подарували на її 18-річчя 1944-го. Усього за час правління королеві належало понад 30 коргі та доргі (гібрид коргі та такси).

Корона, 2016

Найбільш повну на сьогодні біографію королеви Великої Британії показали в цьому серіалі. Він розповідає про всі знакові моменти в житті королеви Єлизавети, які відомі публіці. А також намагається поговорити про те, які почуття спонукали королеву при ухваленні того чи іншого рішення у житті, що стосувалося як життя британського народу, так і життя членів її сім'ї.

8 вересня померла королева Великої Британії Єлизавета II. Про смерть повідомив Букінгемський палац. Королеви не стало 97-му році життя.

У Великій Британії оголосили 10-денний траур через смерть королеви Єлизавети ІІ. Вона керувала країною понад 70 років.

Наступним королем став її син. Він називатиметься Карлом ІІІ.

Зараз ви читаєте новину «Пам'яті Єлизавети ІІ. П'ять надихаючих фільмів про життя королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі