четвер, 03 лютого 2022 14:17

Мало б виповнитися 48: чим запам'ятався Ігор Пелих і як склалася доля його сім'ї
6

Журналіст, продюсер та музикант Ігор Пелих, який вів програму "Галопом по Європах", 3 лютого міг би відзначати 48 років. Та 8 травня 2009 року шоумен загинув у ДТП. Аварія сталася на проспекті Перемоги, 82 у Києві.

Того дня Пелих разом з друзями їхав на весілля до Житомира. Водій автомобіля Honda Accord рухався третьою смугою руху. Їхав з боку вулиці Дегтярівської у напрямку Щербакова (неподалік ст. м. Нивки). Водій не вибрав безпечної дистанції і врізався в авто Volkswagen Passat. Той рухався у попутному напрямку. Після цього зіткнення Honda виїхала в зелену зону, влетіла у два дерева і перекинулася.

Пасажир Honda - Пелих - загинув на місці. Пасажирка цього авто, київська студентка Олександра Грінченко, померла дорогою до лікарні. Всього в салоні було чотири людини. Водій із закривавленою головою виліз з авто і пішов невідомо куди. Водій Volkswagen не травмувався. Він був у шоковому стані. Чоловік розповів, що був сильний удар. Авто крутило чотири рази. Винуватця ДТП розшукали, і у жовтні 2009 року суд позбавив його волі на 9 років.

Прощання з Пелихом відбулося на вулиці Паньківській у приміщенні каналу ICTV, де останні роки працював Ігор. Проводити його в останню путь прийшли сотні людей. Серед них були родичі, друзі, колеги і просто шанувальники. Поховали Пелиха 10 травня 2009 року на Байковому кладовищі у Києві.

Без Пелиха залишилися дружина Олександа Лозинська та троє дітей: син Іван, доньки Соломія та Устина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім років без Кузьми: згадуємо найвідоміші пісні культового артиста

Gazeta.ua розповідає, чим запам'ятався Пелих і як склалася доля сім'ї журналіста.

Журналіст, продюсер та музикант Ігор Пелих, який вів програму "Галопом по Європах", 3 лютого міг би відзначати 48 років
Фото: lichnosti.net
Дружина журналіста 42-річна Олександра раніше керувала продакшн-студією "Роги і копита", яка знімала серіали й телепрограми для каналу ICTV. Згодом стала продюсеркою проєктів на телеканалі "ТЕТ"
Разом із дружиною Олександрою Лозинською виховував трьох дітей: сина Івана, дочок Соломію і Устю.
Найстаршій дитині Пелиха - Івану - зараз 20 років. Навчався на режисера в університеті мистецтв імені Карпенка-Карого
Соломія, яка менша за брата на два роки, успадкувала від батька любов до музики

На початку кар'єри працював ведучим на "Радіо Тернопіль", а з 1998 року - діджеєм на київському "Радіо столицi". 1999-го став ведучим програми "Не всі вдома" на каналі "1+1". Вів її разом з майбутньою дружиною Олександрою.

З 2000 року Пелих працював адміністратором сайту ICTV. Згодом - став ведучим і продюсером цього телеканалу. Вів програми "Галопом по Європах", "На свою голову" і "Лабіринт".

Найстаршій дитині Пелиха - Івану - зараз 20 років. Навчався на режисера в університеті мистецтв імені Карпенка-Карого. У соцмережах ділиться фото зі знімальних майданчиків, на яких працює з відеотехнікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-разова лауреатка "Золотого глобусу". Померла італійська кінозірка Моніка Вітті

Соломія, яка менша за брата на два роки, успадкувала від батька любов до музики. Ще у 1990-х роках Пелих захоплювався грою на бас-гітарі у гурті Nameless. Нині Соломія часто проводить квартирники (домашні концерти. - Gazeta.ua), під час яких грає на гітарі. Також вона часто подорожує і займається скаутингом.

Устина, якій зараз 15 років, ходить до школи. У соцмережах вона нечасто публікує фото. Згідно з інформацією в інтернеті, навчалася у приватній школі "Афіни".

А дружина журналіста 42-річна Олександра раніше керувала продакшн-студією "Роги і копита", яка знімала серіали й телепрограми для каналу ICTV. Згодом стала продюсеркою проєктів на телеканалі "ТЕТ". Тепер вона почала займатися танцями.

Ігор Пелих народився 3 лютого 1974 року в Тернополі. 1997 року працював на радіо "Столиця". Пізніше - на телеканалі "1+1". З 2000 року працював на ICTV адміністратором сайту каналу. Згодом став ведучим і продюсером. Вів такі програми як: "Галопом по Європах", "На свою голову" та "Лабіринт".

Зараз ви читаєте новину «Мало б виповнитися 48: чим запам'ятався Ігор Пелих і як склалася доля його сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі