понеділок, 24 червня 2013 19:45

Ілларія босоніж співала купальські пісні у столичному клубі на Трійцю
12

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Маленька сцена одного зі столичних клубів вкрита свіжим зіллям – травою аїра, лунає пісня "Ой, на Івана, на Купала". ILLARIA (справжнє ім'я – Катерина Прищепа) із притаманним їй тембром витягує високу ноту, апаратура не витримує звуків.

Це відбувається на акустичному концерті "Русальна неділя", присвяченого Зеленим святам.

"Просто супер! Ілларія – молодчинка! Так легко і невимушено співає. Це у неї дійсно талант, дар від Бога", – говорить одна із гостей.

Співачка танцює босоніж в яскравій блакитній довгій сукні з розрізом. На голові заплетена коса, прикрашена зеленим метеликом.

Вона спускається до глядачів, підносячи до них мікрофон. Ті підспівують разом із нею.

"Саме ці дні вважаються святами молоді та незаміжніх дівчат. Цього дня старовіри святкують Івана Купала, а віряни – Трійцю. Ми будемо відзначати свято жіночності. Кожна дівчина зможе відчути себе мавкою, русалкою, берегинею", – каже співачка.

Ілларії дарують букет із білих троянд, завернутих зеленою плівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілларія представить кліп на нову пісню "Не відпускай"

У залі - дівчата в одязі з національними елементами та у віночках із живих квітів.

"Цей концерт планувала й організовувала сама Ілларія. Для неї це було дуже важливо, бо прозвучать багато нових пісень. Звісно, хотілося більше людей, але це Трійця, вихідні. Головне, що усім весело, танцюють і співають майже в унісон з Ілларією", – ділиться враженням Марія Желєзняк, піар-директор виконавиці.

Під час виступу співачка виконує унікальні архівні кустові та купальські наспіви, що мають увійти до її нової збірки народних обрядових пісень.

"Я з Ілларією від самого початку, а у такому складі з'явилися втретє. Із нами вперше виступав скрипаль. Я граю на перкусії (ударний музичний інструмент – Gazeta.ua). Це всілякі шумові ефекти, джемби. До цього концерту довго готувалися. Сьогодні ми виконали 18 пісень. Були ще декілька пісень, які б сьогодні "не проконали", у Катюші їх мільйон. Сьогодні багато народних пісень, заспівок присвячених до цього свята, також вперше виконали "Повітрулю", – розповідає музикант Олександр Ганжа, одягнений у вишиванку. – Вона чарівна людина, поки не доходить до репетиції. Каже: "Сашко, треба грати" і я відповідаю: "Так, моя белая госпожа". Вона розповідає музикантам, що хоче почути. Ми виконуємо те, що йде зсередини Ілларії".

"Ще! Ще!", – скандує публіка, не відпускаючи солістку зі сцени. Беручи подаровані букети, Ілларія спускається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олег Скрипка часто дає поради, але я роблю по-своєму" - Ілларія

"Я дуже задоволена вечором. Як завжди, техніка вирубалась на високих нотах, але для нас це звично. Неймовірна атмосфера, так багато людей, незважаючи на вихідні. Приїхали люди з Донецька, Москви, спеціально прилетіли прихильники з Лондона. Мама й тато теж тут. Вони розлучені, тому лише на моїх концертах я їх бачу разом", – говорить Ілларія.

До неї підходять шанувальники, влаштовують фотосесію.

"Олега Скрипку запрошувала на концерт, але він у Пермі. Він дуже хотів прийти. Нещодавно ми співали разом пісні "Кам'яна гора" та "Країна мрій" на одній із київських вечірок. Було дуже весело. Скоро я виступатиму у столичному клубі "Будда-бар". Я дуже щаслива, бо це гарна нагода представити українську етніку перед французами, діджеями, які спеціально приїдуть", – зазначає співачка.

Зараз ви читаєте новину «Ілларія босоніж співала купальські пісні у столичному клубі на Трійцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі