неділя, 14 липня 2024 15:55

Євробачення-2025 опинилося під загрозою зриву: яка причина

Євробачення-2025 опинилося під загрозою зриву: яка причина
У Швейцарії, якій перемогу приніс Nemo із піснею The Code, неочікувано виступили проти того, аби конкурс відбувся в їхній країні. Фото: AP

Проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2025" опинилося під загрозою.

У Швейцарії, якій перемогу приніс Nemo із піснею The Code, неочікувано виступили проти того, аби музичні перегони відбулися в їхній країні. Федерально-демократичний союз планує ініціювати референдум, аби державою не виділялися кошти на проведення "Євробачення-2025". Про це пише RTS.

За інформацією видання, партія нібито намагається зірвати організацію конкурсу через можливі пропалестинські мітинги, які у травні 2024 року активно відбувались в Мальме. Це нібито може негативно вплинути на безпеку в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможець Євробачення Nemo отримав ще дві премії

Окрім того, партія занепокоєна через те, що учасники можуть оспівувати "сатанізм і окультизм", вказавши як приклад представницю Ірландії Bambie Thug із піснею Doomsday Blue.

Наразі офіційна позиція влади Швейцарії щодо цього не відома. Країна має в серпні оголосити місто-володаря "Євробачення-2025", проконсультувавшись перед цим із Європейською мовною спілкою.

Якщо й будуть якісь референдуми проти проведення конкурсу, то вже після оголошення міста-володаря.

У травні цього року переможцями "Євробачення" стали артисти зі Швейцарії Nemo з піснею The Code.

Українські представниці Jerry Heil і alyona alyona зайняли третє місце.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2025 опинилося під загрозою зриву: яка причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі