вівторок, 01 листопада 2011 17:30

Експерти не можуть дійти згоди щодо причин смерті Майкла Джексона

Експерти не можуть дійти згоди щодо причин смерті Майкла Джексона

Експерти-анестезіологи Пол Вайт і Стівен Шейфер розійшлися в думках про те, що саме призвело до смерті поп-співака Майкла Джексона, повідомляє Sky News.

Свідком з боку звинувачення у справі лікаря Джексона Конрада Мюррея виступає Шейфер. На його думку, в останній день життя Джексона Мюррей поставив співакові внутрішньовенну крапельницю з 100 мілілітрами анестетика профополу, що призвело до зупинки дихання. У той же час під час перехресного допиту Шейфер визнав, що в будинку співака після його смерті подібної крапельниці виявлено не було.

Доктор Вайт, свідок з боку захисту, в свою чергу впевнений, що Майкл Джексон сам ввів собі смертельну дозу профополу, не усвідомлюючи можливих наслідків. До того ж, за припущенням Вайта, співак занадто швидко ввів собі дозу анестетика.

Однак версія захисту Мюррея також має свої слабкі сторони. По-перше, в останні дні свого життя співак практично не вставав з ліжка і був підключений до крапельниці з мінеральним розчином і сечовивідного катетера. По-друге, за словами самого Мюррея, за кілька годин до смерті лікар зробив Джексону невеликий укол профополу для того, щоб співак зміг заснути. Таким чином, на думку звинувачення, Джексон фізично не зміг би встати з ліжка, щоб взяти шприц з препаратом.

Як зазначає Sky News, Пол Вайт, якого називають "батьком профополу", і лікар Шейфер знають один одного близько 30 років. Більше того, Вайт свого часу був наставником Шейфера. Разом з тим під час судових слухань Шейфер назвав версію Вайта "божевільною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джексон сам вводив собі небезпечні препарати — адвокати лікаря Мюррея

Окрім фахівців-анестезіологів для підтвердження невинності Мюррея в загибелі співака захист лікаря має намір залучити в якості свідків деяких інших експертів, поліцейських, а також близьких людей співака і тих, хто з ним працював.

Майкл Джексон помер у віці 50 років в своєму будинку в Лос-Анджелесі 25 червня 2009 року. Основною версією причини смерті співака стало передозування пропофолу в поєднанні із заспокійливими засобами.

Лікаря Конрада Мюррея, який лікував співака пропофолом від безсоння, звинувачують у ненавмисному вбивстві. Мюррей свою провину заперечує, стверджуючи, що не перевищував дозування препарату.

Зараз ви читаєте новину «Експерти не можуть дійти згоди щодо причин смерті Майкла Джексона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі