понеділок, 18 грудня 2023 16:04

Бреду Пітту - 60. Маловідомі факти з життя секс-символа американського кіно
13

Бред Пітт відзначає 60-річчя
Фото: Getty Images
Бред Пітт відзначає 60-річчя
Бред Пітт відзначає 60-річчя
Бред Пітт відзначає 60-річчя
Бред Пітт відзначає 60-річчя

Американський кіноактор і продюсер Бред Пітт відзначає 60-річчя. Він лауреат премій "Оскар" "Золотий глобус", "Еммі" та БАФТА.

Gazeta.ua підготувала маловідомі факти з життя секс-символа.

Бред має ще молодшого від нього на два роки брата Дуга та молодшу на чотири роки сестру Джулію.

У дитячі роки майбутня зірка не дуже охоче відвідував школу, але навчався непогано. Він також неохоче відвідував баптистську церкву, до якої належали його батьки, тому вже в дорослому віці взагалі відійшов від релігії.

Пітт потроху займався різними видами спорту, слухав платівки Елтона Джона та гурту The Who, раз чи два на тиждень ходив у кіно. Завдяки приязній атмосфері у родині, Бред та його брат і сестра мали дуже щасливе дитинство. Він виступав у шкільних виставах, але тоді навіть і не мріяв про кар'єру в кіно.

Після закінчення школи він вивчав журналістику та рекламу. Однак за місяць до закінчення університету кинув його і з $325 у кишені приїхав до Лос-Анджелеса з твердим наміром розпочати акторську кар'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бреда Пітта нова кохана - дивіться її фото

Разом зі ще сімома колегами Бред винаймав трикімнатну квартиру, у двох спальнях та вітальні якої не було жодних меблів, зате бігали таргани. Пітт ходив на всілякі можливі прослуховування і це нарешті дало якісь результати. Завдяки природному акторському таланту та зовнішності його помітили у телерекламі джинсів Levi's 501 моделі.

Фільмом, що відразу зробив Пітта відомим, стала стрічка 1991 року режисера Рідлі Скотта "Телма і Луїза" про двох жінок, що втікають від одноманітності провінційного життя на пошуки пригод. Головні ролі виконували популярні акторки Сюзан Сарандон і Джина Девіс. Пітт з'являвся у цій стрічці на якісь 10 чи 15 хв. Він виконував роль такого собі хлопця-перекотиполе, який проводить з героїнею Джини Девіс одну ніч в мотелі, а вранці зникає з усіма її заощадженнями. І саме з цим красенем не така вже молода героїня Джини переживає свій перший у житті оргазм. Не дивно, що після цієї ролі Бреда стали вважати чоловічим секс-символом, а в Голлівуді до нього на кілька наступних років приклеїлося прізвисько "оргазм за шість тисяч доларів".

Якщо вимірювати популярність актора гонорарами за його ролі, то й тут Пітт прогресував надзвичайно швидко. За стрічку "Сім років у Тибеті", зняту в 1997 році, він отримав чек на $8 млн, а за роль у фільмі "Знайомтеся - Джо Блек", зняту в 1998, - вже $17,5 млн.

Актору пропонували ще більші суми: $25 млн за участь у бойовиках, на що він категорично не погоджувався. Пітт говорив: "Я вибираю ролі і фільми відповідно до мого настрою у дану хвилину. Я не хочу грати наперекір своїм почуттям. І маю намір і надалі так поводитися. Дехто з моїх найвідоміших колег при доборі ролей керується уподобаннями та сподіваннями інших людей. Я хотів би уникнути цього і поводитися так, як я роблю це зараз, тобто грати у фільмах, котрі щось значать передусім для мене самого".

Бред Пітт і Анджеліна Джолі завершили розлучення, яке тривало сім років. Експодружжя не могли поділити виноробню Chateau Miraval на півдні Франції і вирішити питання щодо опіки над дітьми. Пітт отримав повний контроль над маєтком у Франції і право спільної опіки над дітьми. Він зобов'язався виплатити Джолі компенсацію в розмірі $250 млн.

Зараз ви читаєте новину «Бреду Пітту - 60. Маловідомі факти з життя секс-символа американського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі