четвер, 16 травня 2013 08:31

Анджеліна Джолі готується до видалення яєчників через ризик раку

Анджеліна Джолі готується до видалення яєчників через ризик раку
Анджеліна Джолі Фото: ivona.bigmir.net

Відома голлівудська актриса Анджеліна Джолі, яка днями буквально потрясла весь світ заявою, що видалила собі груди, готується до нової операції. Цього разу артистка позбудеться яєчників. Всьому виною велика ймовірність захворіти на рак.

Анджеліні Джолі знову доведеться лягти під ніж хірурга. 37-річна голлівудська діва збирається видалити собі яєчники. Справа в тому, що у відомої актриси висока ймовірність захворіти на рак яєчників - 50%. Щоб мінімізувати ризик, Анджеліна Джолі зважилася на нову операцію. Медики вже відзначили, що якщо актриса видалить яєчники, їй практично нічого не загрожуватиме.

Нагадаємо, днями Анджеліна Джолі зізналася, що видалила груди через високий ризик розвитку раку. Справа в тому, що у віці 56 років, після десяти років безплідної боротьби, від раку померла її мати. Після медичного огляду з'ясувалося, що і сама актриса є носієм "ракового" гена BRCA1.

"Мої лікарі з'ясували, що у мене 87% ризик розвитку раку молочної залози і 50% - яєчників. Як тільки я про це дізналася, то вирішила не зволікати ні секунди і звести до мінімуму можливість захворювання. Я прийняла рішення зробити подвійну мастектомію. Я почала з молочних залоз, тому що в цьому випадку ризик захворювання був вищий, і операція на яєчниках більш складна ... " - написала у своїй статті в поважному американському виданні актриса.

За словами Джолі, наприкінці квітня вона закінчила всі необхідні медичні процедури, які тривали в цілому три місяці. Весь цей час Анджеліна посилено працювала, тому ніхто навіть не здогадався, через які труднощі довелося їй пройти. Після видалення молочних залоз лікарі підтвердили, що ризик розвитку раку у артистки знизився до 5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це щасливий день для нашої родини" - Бред Пітт про операцію Анджеліни Джолі

Незабаром з коментарями виступив її чоловік Бред Пітт. Він назвав рішення Анджеліни зробити операцію "героїчним". "Все, що я хочу для неї - це щоб вона прожила довге життя без хвороб зі мною і нашими дітьми. Це щасливий день для нашої родини", - заявив артист. Більше того, голлівудський красунчик зазначив, що вважає справжніми героїнями не тільки Анджеліну Джолі, а й усіх жінок, які зважилися на таку операцію.

Зараз ви читаєте новину «Анджеліна Джолі готується до видалення яєчників через ризик раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі