четвер, 14 липня 2011 07:00

Зріджений газ подорожчав на третину

У липні дорожчає зріджений газ на столичних автозаправках.

— Два тижні тому заправляв тут машину по 4,80 гривні за літр. І вже маємо ціну 6,60, — розповідає минулого вівторка житель столичного мікрорайону Голосіїв 27-річний Андрій.

Свій червоний "Чері QQ" заправляє на просп.Червонозоряний. На заправці на столичній вул. Глибочицькій зріджений газ продають по 6,80 грн/л.

— Вартість газу зросла в Західній Європі. Росія відправила великі обсяги свого газу туди. В Україну потрапило вполовину менше пального, ніж потрібно, а своїх запасів нам не вистачає, — пояснює Олександр Сіренко, 31 рік, аналітик консалтингової компанії "Юпеко".

Вплинув на ціну і новий порядок проходження митниці для імпортерів газу, доповнює 30-річний Сергій Куюн, директор консалтингової компанії "А-95".

— Думаю, за тиждень-два цей процес налагодять. Літр газу по Україні в середньому заправлятимуть по 6 гривень. У Києві можлива й ціна у 5,30 гривні за літр.

Зараз ви читаєте новину «Зріджений газ подорожчав на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі