четвер, 03 лютого 2011 10:16

Знизять плату за техогляд легковиків

Скасувати щорічні техогляди легковиків вимагає президент Віктор Янукович.

Усе ж департамент ДАІ МВС вирішив не скасовувати перевірки транспортних засобів. Зате обіцяють спростити процедуру.

— Багато водіїв просто купують меддовідки або ж талони про проходження техогляду, — каже директор компанії "Авто-консалтинг" Олег Оменицький, 34 роки. — Методи проведення техоглядів давно застаріли. Донедавна його мусили проходити й нові авто, нещодавно придбані в автосалонах. Імовірно, за новими правилами, машини віком до трьох років взагалі не перевірятимуть. Адже вони на гарантії, їх контролюють фірмові СТО. Проходитимуть техогляд раз на два роки ті авто, які служать від трьох до 15 років. Старіші 15 років перевірятимуть щороку.

Викоренити корупцію в техогляді неможливо, вважає експерт. Однак її буде менше. Бо процедура буде дешевшою. Плата коливатиметься від 70 до 200 грн залежно від класу авто.

Від водіїв не вимагатимуть довідку про стан здоров'я, запевняють у міністерстві. Поки що без неї, полісу автоцивільного страхування та квитанцій про сплату штрафів до техогляду не допускають.

Новий порядок проходження техогляду почне діяти за 7–10 днів. Медогляди проходитимуть лише перед отриманням водійських прав.

Поки що приватні клініки, які проводять медогляди водіїв, працюють. За послуги беруть 160–180 грн.

— Це великий удар по нашій мережі. Ми працюємо в чотирьох обласних центрах. За місяць видаємо 5–6 тисяч довідок. Доведеться скорочувати штат, — каже Галина, 31 рік, працівник приватної клініки біля столичного метро Видубичі.

Зараз ви читаєте новину «Знизять плату за техогляд легковиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі