вівторок, 04 червня 2019 06:30

Поліція має довести вину водія

Поліцейський не має права вимагати у водія посвідчення, якщо не існує доказів щодо правопорушення. Таке рішення постановив Верховний суд України.

Приводом стала ситуація між кермувальником та поліцейським. Водій не пред'явив посвідчення через відсутність доказів щодо порушення правил. Правоохоронець у відповідь виписав 425 грн штрафу за ненадання документів. Суд відхилив штраф, бо патрульний ніяк не задокументував і не довів факт порушення водієм правил.

— Є затверджений перелік підстав, коли патрульний поліцейський має право зупинити транспортний засіб. Їх 10. Зазвичай — це порушення правил дорожнього руху, — розповідає юрист Богдан Глядик, 31 рік. — Тоді на вимогу поліцейського водій зобов'язаний пред'явити посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію, в окремих випадках — поліс обов'язкового страхування.

У разі недотримання водієм правил має відбутись розгляд справи про адмінпорушення, але з наявними доказами поліцейських. Це можуть бути відеозаписи або свідчення очевидців.

Зараз ви читаєте новину «Поліція має довести вину водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі