четвер, 15 липня 2010 00:27

Мотоцикл Елвіса Преслі продають у Києві

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Найдорожчий мотоцикл у салоні на столичному проспекті Перемоги — ”Гарлі-Девідсон Роуд Кінг”. Коштує 42 тисячі євро. У США він не дорожчий 18 тисяч доларів
Найдорожчий мотоцикл у салоні на столичному проспекті Перемоги — ”Гарлі-Девідсон Роуд Кінг”. Коштує 42 тисячі євро. У США він не дорожчий 18 тисяч доларів

 Найбільший в Україні салон із продажу мотоциклів працює в Києві на просп. Перемоги.

У залі площею 267 кв. м виставлено 11 американських мотоциклів "Гарлі-Девідсон". За ними фірмовий одяг та взуття. У скляній вітрині — чашки, складані ножі, запальнички, рукавиці, паски, постіль, кулькові ручки з фірмовими емблемами.

Продавець Дмитро Ніколаєв, 36 років, підводить до великого мотоцикла "Роуд Кінґ". На ціннику 42 тис. євро. Інжекторний двигун 1,6 л має повітряне охолодження. Бере 6 л бензину на 100 км. У базовий комплект входять дуги безпеки, вітрове скло, галогенні фари і кофри — бічні шкіряні сумки. Найдешевший мотоцикл — "Спортстер-883".

— На такому їздив Елвіс Преслі. Один уже купили в нас, — розповідає.

"Спортстер" коштує 16 тис. євро. У "сірих" дилерів на третину дешевший. Ціна в Сполучених Штатах — $8,3 тис.

— На відміну від "сірих" дилерів, ми платимо ввізне мито, — пояснює продавець. — Наші мотоцикли сертифіковані для європейського ринку. Без цього вас можуть оштрафувати, наприклад, у Німеччині. Проходять передпродажну підготовку. Їх реєструють в електронній системі. За кодом можна простежити історію машини — де продали, де ремонтували, що змінювали. Можна дізнатися про наявність запчастин на складі в Європі й одразу замовити. Ми проводимо техобслуговування. Даємо два роки гарантії незалежно від пробігу.

— До нас часто приїжджають на "гарлеях" із незрозумілими проблемами. Купили з рук. Наприклад, у Флориді мотоцикли часто продають на відкритих майданчиках. Якщо їх накриє хоч один солоний тайфун, всю техніку уціняють мало не втричі. Бо хром після тайфуну треба міняти. Вода потрапляла в двигун.

Дмитро тримає каталог, виданий англійською.

— Обов"язково перекладемо українською. Інструкції вже переклали. Ми — патріоти. Ось бачите, — показує сорочку з нашивкою клубу "ХОГ-Україна". — Її пошили в Штатах. Ми замовили, щоб назву країни вишили жовтими і блакитними нитками.

Зараз ви читаєте новину «Мотоцикл Елвіса Преслі продають у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі