середа, 10 лютого 2010 17:51

Оформляти аварію будуть самі водії

 

В Україні планують запровадити "європейський протокол" для оформлення аварій. Водії або представник страхової компанії зможуть оформити зіткнення без участі Державтоінспекції.

— Це стане можливим за умови, якщо машинам завдані незначні ушкодження, а люди не постраждали, — каже Володимир Мотичко, 45 років, з управління ДАІ Вінницької області. — Водії викликатимуть на місце пригоди своїх страхувальників. Ті заповнюватимуть спеціальну форму і складатимуть схему пригоди. Водії підписують документ і роз"їжджаються. Досі незначні аварії забирали багато часу працівників ДАІ.

— Найбільше "європейського протоколу" потребують великі міста. У Києві щодня стається стільки незначних автопригод, що не вистачає інспекторів ДАІ. Їх доводиться чекати годинами.

— Якщо водій не згоден із результатами, може викликати ДАІ або самотужки скласти схему. Із нею йти в суд.

Схему ДТП можна скласти від руки. Або за допомогою комп"ютера. Зразки протоколу та схеми є на сайті www.accidentsketch.com. Треба перетягнути потрібні зображення машин і людей на поле-заготівку дорожньої розв"язки.

Зараз ви читаєте новину «Оформляти аварію будуть самі водії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі