четвер, 20 серпня 2009 18:32

Імпортні авто подешевшають на 10 відсотків восени

 

У серпні столичні автосалони оголошують розпродажі легковиків. Ціну знижують у середньому на 10%.

На просп. Московському розпродують "шкоди". "Октавія" з двигуном 1,6 л та кондиціонером коштує 141,6 тис. грн. Торік було на 16 тис. дорожче.

— "Октавія" дешевшою не буде, — запевняє консультант автосалону. — Протягом місяця   скупили всі "фабії".

Швидко розкуповують недорогі моделі "сeатів". Модель "кордоба" із двигуном 2 л коштує 129,9 тис. грн. На складі залишилося три машини, каже консультант Марина, 25 років. Розпродує машини 2008 року виготовлення. Нову партію машин очікують у листопаді.

"Фольксваґени Пассат" теж продають із торішніх запасів. Наступна поставка — у жовтні.

Автосалони скидають ціни, аби позбутися нерозпроданих із минулого року легковиків,  пояснює директор департаменту компанії "Про-консалтинг" Олександр Соколов, 26 років:

— Торік в Україні продали близько 300 тисяч іномарок. Стільки ж, а може й більше, автосалони завезли на цей рік. Та через фінансову кризу продаж легковиків упав на 80 процентів. Припускаю, на складах стоять нерозпроданими більше сотні тисяч авто 2008 року випуску. Вартість такого товару знижується з кожним місяцем. За нинішніх темпів продавати запаси доведеться не менше трьох років. За цей час вартість авто впаде мінімум на 40 процентів. Аби пришвидшити збут, продавці будуть змушені й надалі знижувати ціни. Цьому посприяє скасування з 7 вересня ввізного мита на імпортні легковики.

Це знизить ціни ще на 10%. Істотне падінні цін почнеться ближче до зими. Однак гривнева ціна може зрости через знецінення національної валюти.

Зараз ви читаєте новину «Імпортні авто подешевшають на 10 відсотків восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі