пʼятниця, 18 червня 2021 14:00

Життя без сніданків: як звичка шкодить організму

Життя без сніданків: як звичка шкодить організму
Відмовляючись від сніданку, підвищується рівень цукру в крові. Фото: pixabay

Якщо регулярно пропускати сніданок, то організму бракуватиме необхідних поживних мікроелементів.

Фахівці провели експеримент, у якому добровольці щодня звітували про спосіб харчування, пише cambridge.

Вони занотовували - це перекус або повноцінна їжа, а також указували час уживання їжі. Учені з'ясували, що від сніданку відмовлялися 15,2% учасників або 4924 особи. Згодом із цих даних вони визначили приблизну кількість поживних речовин для людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому можна їсти хліб і як робити це правильно

У результаті, ті, хто пропускав сніданок, менше споживали вітамінів, ніж інші добровольці. Найбільше відрізнялася кількість фолієвої кислоти, яка важлива для вагітності, підтримання рівня кальцію, заліза, а також вітамінів B2, B3, C і D.

Також, відмовляючись від сніданку, підвищується рівень цукру в крові. Після пробудження в організм не надходять вітаміни й поживні речовини, а пізніше людина замінює сніданок чимось шкідливим. Багато людей скаржаться на брак сил і хронічну втому.

Упродовж дня дієтологи рекомендують їсти тричі на день, але дехто вважає, що й одного разу достатньо. Якщо їсти раз на день для схуднення, то можна в результаті мати серйозні проблеми. Так харчуватися небезпечно, тому що в організм не потрапляє з їжею достатня кількість корисних поживних речовин.



Зараз ви читаєте новину «Життя без сніданків: як звичка шкодить організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі