понеділок, 05 квітня 2021 11:33

"За людиною із впевненою ходою йдуть на червоне світло" - чому важливо мати здорову поставу

"За людиною із впевненою ходою йдуть на червоне світло" - чому важливо мати здорову поставу
Експертка переконує, що людину не зустрічають по одягу, постава каже про неї більше. Фото: pixabay

Після серцево-судинної системи другу важливу роль для організму відіграє опорно-рухова.

Формування постави закладається з самого дитинства, про це розповіла Gazeta.ua реабілітологиня Оксана Слінько.

За її словами, у дівчат постава завершує формування приблизно у 16 років, а у хлопців у 18.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали рейтинг продовженості життя від різних видів спорту

"Поставою людина показує бачення навколишнього світу. Якщо вона невпевнена у собі, пригнічена, засмучена чи недооцінює себе, то у неї завжди будуть опущені голова та передпліччя, як захисна реакція. Якщо така людина влаштовується на роботу, наприклад, то працедавець підсвідомо отримає негативні сигнали про неї", - каже фахівчиня.

Для того щоб довести важливість та значення постави, науковці провели експеримент.

"На перехресті з інтенсивним рухом зібрали людей і попросили їх по черзі перейти дорогу. Першою йшла людина з ідеальною поставою, впевненою ходою, з високо піднятою головою. Вона рушила на червоне світло, і всі інші пішли за нею, бо це постава лідера. Люди бачили впевненість у цій ході, ніхто не відчув небезпеку, лише силу. Наступного разу до світлофору наблизилась людина зі шарпаючою ходою, слабкими, зігнутими ногами, опущеною головою. Інші схопили її за руку і заборонили переходити дорогу, бо небезпечно. Ні в кого навіть не виникло думки, щоб слідувати за такою людиною", - розповіла Оксана Слінько.

Експертка переконує, що людину не зустрічають по одягу, постава каже про неї більше.

"Наприклад, люди з поганим зором не бачать здалеку одяг, але по ході та поставі розуміють, що йде хтось знайомий. Постава - це характер, відношення до навколишнього середовища та успіх. Всі відомі люди, які досягли чогось у житті, мають рівну поставу. Водночас для віруючих характерно бути трохи зігнутими. Папа Іван Павло ІІ був таким. Та коли читав проповіді, то вирівнювався і розправляв плечі. Так відкривалась ділянка серця, звідки йде любов".

Постійні тренування в залі - це один із способів досягнути гарної фізичної форми. Якщо при регулярних заняттях немає відчуття гнучкості, то треба задуматись над харчуванням і припинити їсти деякі продукти.

Зараз ви читаєте новину «"За людиною із впевненою ходою йдуть на червоне світло" - чому важливо мати здорову поставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі