середа, 31 березня 2021 18:00

Склали рейтинг продовженості життя від різних видів спорту

Склали рейтинг продовженості життя від різних видів спорту
Дослідники наполягають, що регулярні фізичні навантаження є "універсальними ліками" від багатьох хворіб. Фото: pixabay

Завдяки регулярним спортивним заняттям здоров'я людини та її організм в цілому стають міцнішими.

Фахівці з'ясували, скільки років життя додають різні види спорту, пише medikforum.

Група данських дослідників на чолі з доктором Пітером Шнором спеціально для підтвердження цієї теорії провели дослідження. Вони 25 років спостерігали та аналізували стан здоров'я 8 577 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 присідань щодня: чи допоможе це зміцнити м'язи

Завдяки цьому відслідкували зв'язок між різними видами спорту та кількістю років, які вони "додають". Найбільш ефективними були ті фізичні активності, у яких треба взаємодіяти з людьми.

Науковці змогли скласти рейтинг видів спорту за кількість років, на які вони продовжують життя: теніс – 9,7 року, бадмінтон – 6,2 року, футбол – 4,7 року, поїздки на велосипеді – 3,7 року, плавання – 3,4 року, біг – 3,2 року, гімнастика – 3,1 року.

Дослідники наполягають, що регулярні фізичні навантаження є "універсальними ліками" від багатьох хворіб, тому мають бути у житті кожної людини. Завдяки спорту можна бути не лише у гарній фізичній формі, але й мати хороше психологічне здоров'я. Рекомендують виділяти на спорт щонайменше 150 хвилин на тиждень.

Тренування вдома можуть бути такими ж корисними, як і в спортзалі. Досить буде мати кілька предметів для більшої ефективності. Один із допоміжних засобів - гумки. Їх можна використовувати для зміцнення будь-якої групи м'язів. Вони наймініатюрніший, буквально невагомий спортивний інвентар.



Зараз ви читаєте новину «Склали рейтинг продовженості життя від різних видів спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі