понеділок, 26 березня 2012 16:53

Весільний букет замовляють за 2 тижні до весілля
14

Фото: Фото: з особистого архіву Оксани Дімарової

Киянка Оксана Дімарова робить весільні букети. Цьому вчилася півтора місяці на курсах. Працює у салоні весільної флористики на просп. Перемоги у Києві. Отримує 5 тис. грн зарплати. Має 1 вихідний на тиждень — у понеділок.

"Замовляти букет треба не пізніше, ніж за два тижні до весілля, - каже Оксана. - Не розраховуйте, що самі поїдете за квітами у день весілля. Це нереально. Часу у вас не буде для цього. Якщо замовите завчасно, то квіти вам доставлять у потрібний час".

Обирати букет радить чоловікам разом зі своїми нареченими.

"Весільний букет настільки ж важливий, як каблучки. Дівчина повинна вибрати той колір і форму букету, які гармоніюватимуть з кольором і фасоном її сукні. Також, треба зважати на руки дівчини. Букети з великою кількістю квітів важчі. Нареченій ходити з ним цілий день буде непросто. Він повинен не бути надто товстим, щоб гарно поміщався у жіночій руці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весілля краще планувати на червень

Радить купувати букети у мікрофонах — портбукетницях.

"Мікрофони дозволяють квітам залишатися свіжими упродовж цілого дня святкування, - пояснює флорист. - Вони не зав'януть навіть у сильну спеку. Можете в інтернеті знайти букет, який вам подобається. Роздрукуйте його і віднесіть професійним флористам, які зроблять точну копію".

Треба зважати на колір квітів.

"Асортимент кольорів дозволяє експериментувати. Навіть якщо у природі немає таких квітів, які відповідають кольору вишивки на весільній сукні, а ви хочете, щоб цей колір таки був присутній у весільному букеті, то попросіть флористів додати у букет тканинні елементи — банти і стрічки. Це зараз дуже модно".

Ціни на букети коливаються від 200 до 500 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бабетти" знову стали модними

"Радимо нареченим купувати два букета. Один — для нареченої, інший — щоб вона потім могла кинути його своїм подружкам і дружкам. Наприклад, нареченій можна вибрати дорожчий варіант — букет-краплю у класичному білому кольорі на мікрофоні з еустомією, фрезією і каллами. Такий обійдеться у 320 гривень. Для ритуалу кидання часто беруть дешевший варіант - троянди без портбукетниці, на своїх "ногах" — за 200 гривень".

Флорист застерігає від букетів з довгими ніжками. Візуально вони робитимуть наречену нижчою. Найпопулярнішими у 2012 році називає весільні букети з троянд. Навесні найчастіше молодята замовляють тюльпани, взимку дуже популярні букети з кал.

Доставка весільного букету — 10 % від його вартості.

Зараз ви читаєте новину «Весільний букет замовляють за 2 тижні до весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі