четвер, 20 травня 2021 17:01

Спеції, завдяки яким можна втрачати вагу

Спеції, завдяки яким можна втрачати вагу
Існують види спецій, які при їх регулярному споживанні контролюватимуть вагу завдяки потрійній дії. Фото: pixabay

Спеції мають багато користі, адже на відміну від вітамінів, поліфеноли, які є в травах і спеціях, стійкі до висихання й термічної обробки.

Прянощі та спеції - це також дієвий спосіб зменшити споживання солі, пише "Обозреватель".

Є види спецій, які в разі регулярного споживання контролюватимуть вагу завдяки потрійній дії: збільшення витрат енергії, посилення термогенеза, активації метаболізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які спричиняють набряки шкіри

Однією із таких спецій є кардамон, який полегшує дискомфорт у шлунку, нудоту. Сприяє свіжості дихання, підвищенню антиоксидантів. Багатий на такі мінерали, як-от магній і цинк.

Кориця містить поєднання лікувальних властивостей. Має потужну антиоксидантну активність. Допомагає боротися із запаленням, сприяє зниженню рівня холестерину й тригліцеридів в крові. Також регулює рівень цукру в крові. Може знижувати концентрацію глюкози в крові завдяки уповільненню розщеплення вуглеводів у травній системі й покращенню чутливість клітин до інсуліну. Ефективна доза становить 0,5-2 ч. л. на добу.

Кмин має багатий природний вміст заліза. Дослідження показують, якщо їсти менше чайної ложки спеції на день, то під час дієти можна втратити більше ваги, ніж без кмину.

Каєнський перець використовують для гострих страв. Згідно з дослідженнями, дієва речовина, капсаїцин, зменшує апетит і почуття голоду через зменшення вироблення гормону голоду - греліну.

Куркума є джерелом потужного антиоксиданту - куркуміну, який підсилює власні антиоксидантні ферменти в організмі. Куркумін погано всмоктується в кров, тому варто споживати його в поєднанні з чорним перцем, який покращує засвоєння.

Зелень у раціоні - один з необхідних складників здорового харчування. Якщо їсти її постійно, то користь для організму просто неоціненна. У будь-якій зелені міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів. Це вітаміни А, В, С, К, РР, D, E, а також мінерали: кальцій, калій, залізо, фосфор, йод.

Зараз ви читаєте новину «Спеції, завдяки яким можна втрачати вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі