середа, 28 квітня 2021 18:00

Сезон зелені відкрито: чому її необхідно додати у щоденний раціон

Сезон зелені відкрито: чому її необхідно додати у щоденний раціон
У будь-якій зелені міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів. Фото: pixabay

Зелень у раціоні - один з необхідних складників здорового харчування.

Якщо їсти її постійно, то користь для організму просто неоціненна, розповіла нутриціологиня Надія Андрєєва в Instagram.

У будь-якій зелені міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів. Це вітаміни А, В, С, К, РР, D, E, а також мінерали: кальцій, калій, залізо, фосфор, йод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість овочів та фруктів у раціоні впливає на сон

Серед корисних властивостей зелені також: підтримує роботу печінки, є тонізувальним і м'яким сечогінним засобом, очищає кров і організм, м'яко позбавляє від каменів у нирках, усуває запори, допомагає очищати шкіру і позбавляє від вугрової висипки.

Якщо їсти її регулярно, то це допомагає зміцнити імунітет і підвищити захисні сили організму. Тоді він значно ефективніше протистоїть вірусам та інфекціям, якщо в раціоні присутня свіжа зелень.

Ягоди – це здоровий продукт, який спокійно можна їсти, оскільки вони низькокалорійні, але багаті клітковиною, вітаміном С і антиоксидантами. У день, в ідеалі, має бути хоча б 100 г ягід у раціоні.

Зараз ви читаєте новину «Сезон зелені відкрито: чому її необхідно додати у щоденний раціон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі