субота, 26 травня 2012 14:15

Сім поширених міфів про продукти

Сім поширених міфів про продукти
Ранні овочі справді мають більше нітратів ФОТО: artofcare.ru

"У пресі та інтернеті є маса інформацію про різні продукти, яка не підтверджена дієтологами, - каже президент Асоціації дієтологів України, головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я Олександ Швець. - Тому асоціація дієтологів буде поширювати правдиві рекомендації про харчування".

Дієтолог розповідає про основні міфи, які поширюються, і не відповідають дійсності.

Ранні овочі та фрукти мають багато нітратів і є шкідливими. "Насправді отруєння нітратами ще не було підтверджено. Ранні овочі справді мають їх більше, проте від того вони не є менш корисними. Усе, що продається на ринку, має допустимий вміст нітратів."

Ми п'ємо напої, які можуть навіть роз'їдати метал та іржу. "Усі напої мають кислу реакцію. Але якби вони були б шкідливими, були б заборонені".

ГМО викликає мутації. "Продукція з ГМО вільно продається у світі. Щоби прослідкувати, чи справді викликає мутації, потрібно, щоби пройшло кілька поколінь. Впливу ГМО на організм не зафіксовано. Сьогодні продукти з ГМО є просто дешевшими".

Молочні продукти з пальмовою олією шкідливі. "Пальмова олія — рослинний жир і за деякими показниками кращий від тваринного. Єдиний мінус продукції з такою олією, що вона містить назву "молочної" продукції".

Якщо не їсти перших страв, буде виразка шлунку. "Виразки шлунку, кишківника є інфекційним захворюванням і до борщу не має ніякого відношення".

Мінеральні води та бальнеологічні курорти лікують. "Ще не зафіксовано, щоби хтось вилікував якусь хворобу мінеральною водою. У світі на такі курорти не їздять. Частіше звідти можна приїхати хворим на нирки, шлунок, серце. Я своїм пацієнтам не рекомендую пити мінеральну воду, - каже Швець. - Також газована столова вода не є шкідливою і вона не вимиває кальцій із кісток. Її можна споживати без проблем. Головне, щоби вода була артезіанська і без барвників".

Кава і чай містять кофеїн і є шкідливими. "Результати останніх досліджень свідчать, що чай та кава призводять до зменшення ризику ателосклерозу, інсульту, діабету, пухлин, хвороб печінки. Тому 2-3 чашки чаю чи кави на день є здоровою звичкою".

Зараз ви читаєте новину «Сім поширених міфів про продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі