середа, 09 травня 2012 16:39

Сандалі взувають під міні-спідниці і довгі сарафани
5

Фото: Фото: Анна Усік

У бутиках столичного торгового комплексу "Дрімтаун" продають різнокольорові сандалі від 200 до 2 тис. грн. Продавець одного з магазинів Марина Воробєєва радить на літо купувати сандалі з плетеної шкіри молочного і золотистого відтінків.

"Чорні сандалі ми вже не завозимо два роки, - каже Марина і дає приміряти жінці років 30 бежеві сандалі 39 розміру. – На літо краще купувати світле взуття. Воно не паритиме ноги і гарно виглядатиме на засмаглій шкірі. Чорний колір молодь купує, бо він практичний – до всього пасує. Але літом чорне взувати не варто – підбирайте яскраве, насичене. Взуття можна використовувати як один з найдорожчих аксесуарів на випускному вечорі чи весіллі".

Сандалі купують дівчата, яким набридли високі підбори, які комплексують через високий ріст і просто люблять зручну ходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варикоз лікують бджолиними укусами

"Сучасні легкі сандалі мають защібки, ремінці. Часто їх прикрашають декоративним камінням і квітами, вирізаними з тієї ж шкіри, з якої виготовлені самі босоніжки. Підошва має бути шкіряною, корковою або каучуковою. Через замінник ноги натиратимуться, дуже пітнітимуть. Якщо підошва гумова— буде натирати і пекти у ноги".

Сандалі бувають з відкритим і закритим носком і задником - на вибір, кому як подобається. Коли спекотно, нога у сандалях засмагатиме і відпочиватиме, не набрякне, як у балетках і туфлях. Ніщо не перешкоджатиме кровообігу.

"Все більше дизайнерів цього року пропонують одягати сандалі і босоніжки на шкарпетки або гольфи, - каже Марина. - Але в Україні це дизайнерське ноу-хау не швидко приживеться. Мене наприклад, аж тіпає, коли бачу чоловіка в носках і сандалях. З радянських часів ця традиція залишила свій відбиток на дитячих садочках. Малих досі взувають у сандалі на носок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черевички з металевими шипами від Крістіана Лубутена показують у Лондоні

Продавець веде до вітрини, на якій стоять жовті шкіряні сандалі з високими плетеними халявами. Їхня вартість – 750 грн.

"Ці сандалі — шкіряні всередині і назовні. Від п'ятки і до литки ззаду мають блискавки. Якщо нога спітніє, сковзати не буде, бо підошва коркова. У таких легко бігати. За тиждень вони повністю ляжуть по нозі, наберуть її форму. Ідеальний варіант для дискотеки, прогулянки по пляжу, шопінгу і роботи в офісі. Вдало поєднуються з джинсами і шортами. Не рекомендую взувати під класичний одяг. Йдуть під міні-спідницю і довгий сарафан, але зовсім не пасують до вечірньої сукні".

В основному сандалі розрізняють за типом підошви і каблука. За словами продавця, є сандалі на платформі, танкетці і підборах. До сандалів відносять також босоніжки і в'єтнамки.

З матеріалів популярні шкіра і замша. Оздоблюють молодіжні моделі брошками, камінцями, пір'ям. Ціни залежать від виробників і матеріалу, з якого пошите взуття.

Зараз ви читаєте новину «Сандалі взувають під міні-спідниці і довгі сарафани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі