Британський дієтолог Ріаннон Ламберт виокремила список продуктів, які слід виключити зі списку вживання, аби мати плоский живіт. За її словами, гарна фігура залежить від правильного харчування, а не кількості фізичних вправ.
"Їжа з високим вмістом клітковини виробляє велику кількість газу. Це призводить до здуття в животі, - сказала Ріаннон. - Наприклад, сочевиця. Один з продуктів багатий на клітковину. Якщо ви не можете від неї відмовитися, то надайте перевагу світлим сортам. Інші продукти з клітковиною — боби та артишоки."
Молочні продукти
"Молочні продукти є відмінним джерелом білка та кальцію. За даними бібліотеки медицини США, більше ніж у 65% людей відсутній фермент лактози. Це може викликати серйозні проблеми з травленням. Перейдіть на несолодке мигдальне молоко."
"Хоча яблука є відмінним доповненням здорової дієти, вони стають причиною здуття та травлення. Поєднання фруктози та продуктів з клітковиною призведе до процесу бродіння у вашому шлунку".
"Приготовані яблука краще перетравлюються організмом. Зверніть увагу на запечені страви з додаванням кориці та ложкою грецького йогурту."
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидка дієта до Нового року: головні умови та список продуктів
Пшениця
"Пшениця може викликати серйозні проблеми через індивідуальну чутливість до клейковини або захворювання на целіакію - порушення травлення. Перш ніж усувати продукт, варто ідентифікувати причину."
Сіль
"Сіль зв'язує воду в організмі та допомагає підтримувати баланс рідини по всій системі. Але не варто захоплюватися додаванням солі до страв, оскільки вода буде утримуватися в організмі."
Цибуля
"Цибуля є одним з основних джерел живлення фруктанов - розчинні волокна, що можуть викликати здуття живота. Готова цибуля може зменшити ці ефекти. В якості альтернативи, можна використовувати свіжі трави або спеції."
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йогурт, молоко та кава: дієтолог розвінчала чотири міфи про їжу
Газовані напої
"Газовані напої є дуже поширеною причиною здуття живота. Містять велику кількість вуглекислого газу. Пиво є одним з найпоширеніших причин здуття живота. Оскільки продукт зроблений з джерел бродіння вуглеводів, таких як ячмінь та пшениця."
Коментарі