четвер, 03 червня 2021 23:46

Простий лайфхак, щоб зрозуміти, чи треба міняти подушку

Простий лайфхак, щоб зрозуміти, чи треба міняти подушку
Якщо подушку не змінювати, то будуть проблеми зі шкірою, волоссям та здоров'ям загалом. Фото: pexels

Регулярно потрібно змінювати як постіль для сну, так і подушки.

Існує надійний та легкий спосіб перевірити, в якому стані подушка, розповіла блогерка Шантель Міла у ТікТок.

За її словами, якщо подушку не змінювати, то будуть проблеми зі шкірою, волоссям та здоров'ям загалом. Адже подушки поглинають багато пилу, поту, частинок шкіри. Їх треба оновлювати кілька разів на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сови vs жайворонки: у кого частіше бувають депресії

Щоб перевірити, чи подушка досі підходить для використання, треба скласти її навпіл та тримати у такому положенні 30 секунд, а тоді відпустити.

Якщо подушка швидко повернула собі форму та звичне положення, відскочивши, як пружина, то вона у доброму стані. Якщо ні, то її треба викинути.

Варто також взяти до уваги те, що цей спосіб працює для синтепонових подушок, а не пір'яних чи пухових. В останніх термін придатності до 5 років, але їх також потрібно регулярно чистити.

Постіль потрібно змінювати щотижня. Невипрана постіль — ідеальне середовище для розвитку різних мікроорганізмів. Дослідження провели американські науковці Медичної школи Нью-Йоркського університету. Виявилося, подушки, якими користують від півтора до 20 років, містять до 17 різних видів грибів. Такі ж мікроорганізми накопичуються у постелі, якщо її не прати 2 тижні.



Зараз ви читаєте новину «Простий лайфхак, щоб зрозуміти, чи треба міняти подушку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі