понеділок, 26 грудня 2011 10:32

Прищі на обличчі сигналізують про хвороби внутрішніх органів

Прищі на обличчі сигналізують про хвороби внутрішніх органів

Столичний дієтолог Світлана Чепіга запевняє, що проблема прищів не завжди пов'язана із проблемною шкірою. Прищі можуть сигналізувати про якийсь хворий орган, розповіла вона кореспонденту "Gаzeta.ua"

"Прищі біля лінії волосся вказують, що у людини збій в роботі жовчного міхура. Над бровами – хворий кишківник.

Якщо обсипане все чоло, значить організм інтоксикований через надмірне вживання ліків, а також солодкої, жирної, смаженої , консервованої їжі, газованих напоїв.

Прищі на носі - у людини порушення сердечно-судинної системи, або вона погано харчується. Якщо обсипає перенісся, печінка погано очищує кров. Можливо, ви їсте шкідливі чіпси, копчені реберця", - каже дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псоріаз загострюється після ангіни

Прищі під очима сигналізують про те, що погано працюють нирки і людині не вистачає вітамінів.

"Біля губ – порушена робота травної системи. Вас можуть непокоїти закрепи, розлад шлунка, кишкові кольки. Треба їсти клітковину – овочі, фрукти та уникати стресів.

Прищі на щоках – проблеми із шлунком, кишківником.

Прищі на підборідді і нижній щелепі з'являються внаслідок хронічного недосипання, зловживання кавою або алкоголем та низького імунітету. А також це може сигналізувати про хвороби ендокринної системи", -- каже Світлана Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підліткам треба випивати не менше літра води у день

Дієтолог радить при постійних висипаннях прищів пройти медичне обстеження.

"Та в будь-кому разі ваше обличчя очиститься, якщо дотримуватися простих рекомендацій: пити 8 склянок негазованої води, не рахуючи супу,, чаю та інших рідин. Вода – найкраще рішення для попередження прищів. Крім того, вона оновлює клітини шкіри".

Крім того, за словами фахівця, в раціон необхідно включити часник, який покращує стан шкіри. Також імбир, який сприяє очищенню крові, і підвищенню імунітету. І відвар петрушки, який треба пити натщесерце. Він очищає шкіру.

Зараз ви читаєте новину «Прищі на обличчі сигналізують про хвороби внутрішніх органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі